Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Duphaston plamienie
Odpowiedz

Duphaston plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ppp84 Nowa

Wysłany: 25 kwietnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po stwierdzonym na monitoringu w ubiegły cyklu braku owulacji dostałam duphaston 2x1 przez 10 dni. Po koniec brania pojawiło się delikatne plamienie, a kilka dni po odstawieniu "okres" bo był dość dziwny, skąpy (normalnie takie krwawienie mam trzeciego dnia okresu). Plamienie nie zniknęło i utrzymuje się cały czas, codziennie śluz przybrudzony na brazowo. W 3-7 DC brałam dodatkow letrozol na stymulację. Kolejny monitoring w nowym cyklu potwierdził że owulacja wystąpiła (mimo że w jej trakcie też było to plamienie), po tym znowu dostałam duphaston tak jak w poprzednim cyklu. Dziś trzeci dzień jego brania i plamienie nie znika, a wręcz jest mocniejsze bo pojawiają się małe czarne skrzepy. O co chodzi o czym to jest spowodowane? W tym cyklu ( dziś 16) nie miałam jeszcze dnia bez plamienie/ przybrudzonego śluzu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ