Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne grube endometrium
Odpowiedz

grube endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madziara087 Debiutantka

Wysłany: 1 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie jestem tu nowa :) od kilku cykli po ocenie owulacji stwierdzono u mnie "ładne "endometrium 18-20 mm i miałam nadzieję, że może to już oznacza ciąże ale niestety nic z tego. czy może to oznaczać problem z zagnieżdżeniem?
    pozdrawiam

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdz grubosc endorterium w 5-7 dc jesli bedzie gurbbe to moze byc problem

po owulacjyi grube endomterium to dobry znak , tylko zalezy czy wszytsko pozniej sie złuszcza .. jesli to nie ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:47

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 1 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko się złuszcza mam bolące i dość obfite miesiączki, może powinna poprosić o duphaston, czytałam, że to dobry lek.....co sądzicie może pomógł by w ewentualnym zagnieżdzeniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddaj mi polowe bo moje ma 2 mm
    :-)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez moge oddac :LP bo w 5 dc mam od 8-10mm :P choc akurat u mnei to polipek tak pieknie pogrubia endo ;)

dlatego sie pytam czy mialas robione usg po @ tez myslalam ze pieknie sie wszytsko zluszcza..bo mialam obfite, @ bolesne jak sie okazalo to nie bylo zluszczanie a objawy polipa endometrium :?

ale skoro sie wszytsko zluszcza to moze duphaston pomoze albo luteina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:57

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 1 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze 2mm to dopiero wynik, w takim razie chętnie oddam :)najgorsze, że już się ma nadzieje a tu jak w zegarku przychodzi @ i po ptokach :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,

Nie miałaś zabiegu na polipa? Mnie wysłano od razu - fakt, że byłam u lekarza prywatnie, ale zabieg był normalnie w szpitalu.

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ