Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników PRL i PGN
Odpowiedz

Interpretacja wyników PRL i PGN

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rudaa1 Nowa

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie, czy możecie pomóc zinterpretować mi wyniki ? Robione w 20tym dniu cyklu: Prolaktyna 11,09 ng/ml i progesteron 4,85 ng/ml.. Wizyte mam dopiero w czwartek, a staramy sie juz prawie dwa lata ;(

Rudaa1
  • Pera Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudda1, a który to był dzień po owulacji? Progesteron powinno się badać 7 dnia po owulacji, wtedy jest najwyższy poziom. I przydałoby się powtórzyć w kolejnych cyklach, bo poziom może się wahać i jedno badanie jest niemiarodajne.

Ja robiłam właśnie progesteron i miałam taki wynik 11 ng/ml. Dostałam luteinę na podniesienie poziomu. Gin powiedziała, że owulka była, ale może być problem z zagnieżdżeniem.

Co do prolaktyny to nie wiem jakie są normy. Może ktoś inny pomoże.

• Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prolaktyny to w moim lab podają normy 5-35.
    Ale moja gin zawsze każe mi badac prl między 2 a 5 dc.

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • Rudaa1 Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała mi, że mam iść na oba badania 20 dnia cyklu tj. 3 dni po owulacji. Moje cykle trwaja 33-35 dni. I na NFS 3 dnia cyklu. Także w internecie też czytałam, że najlepiej 20 dnia cyklu wychodzi ale każdy co innego ciężko powiedzieć.

Rudaa1
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam wyniki z PGN zanioslam mojej lekarce a ona stwierdziła, że dla niej to za mało. Mi też kazała iść 21dnia cyklu a teraz mówi, że muszę trzy dni pod rząd. Masakra chyba lekarza zmienię bo od roku nic nie wiem nowego :(

nzjdgzu33y143688.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ