X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak bardzo sie ruszacie przed pomiarem temperatury?
Odpowiedz

Jak bardzo sie ruszacie przed pomiarem temperatury?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bardzo ruszacie sie zanim zmierzycie temperature? Ja staram sie jak najmniej ale czasem budze sie na drugim boku niz termometr wiec musze sie najpier odworcic i po niego siegnac. Czasem budze sie tez pol godziny wczesniej niz pomiar i tak sobie jeszcze dosypiam, troche sie budze, znowu zasypiam i potem mierze.
    Dzisiaj zmierzylam od razu po przekreceniu sie i bylo 36,87. Po 15 min snu i przebudzania i paru zmianach pozycji w lozku znowu zmierzylym i wyszlo 36.97. Wstalam, poszlam do kuchni, polazilam troche po mieszkaniu, zmierzylam i raz wyszlo 36,9 a raz 36,8.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak się obrócisz na drugi bok to nic nie szkodzi, ale jeśli juz wstajesz to tempa na pewno podskoczy. W NPR chodzi o zmierzenie temperatury "spoczynkowej", czyli przed jakąkolwiek czynnością :-)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka ty to masz pomysły na tematy :D Ja bym nigdy nie wpadła na to żeby pytać o to co Ciebie interesuje... oczywiście nie krytykuje Ciebie tylko mnie zaskakują Twoje pytania :)

Rudasek, yourself lubią tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, to normalne. Nikt nie śpi z termometrem w ręce żeby o ustalonej porze nie musiał wykonywać żadnego ruchu :D Ja też muszę się czasem przekręcić na drugi bok i wsadzić rękę pod poduszkę żeby wyciągnąć termometr, ale czy to wpłynie na pomiar? ;) Nie popadajmy w obłęd... :)

vanessa lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba KotkaPsotka jest mistrzynia w zadawaniu smiesznych pytan.

vanessa, Ewa99 lubią tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Honey Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh,
    ja nic w sumie nie muszę robić. Wyszkoliłam mojego Urzeczonego, naopowiadałam jakie to ważne i teraz jak dzwoni budzić to on skacze jak kangur po termomentr i podaje już gotowy :-) zapisuje grzecznie temkę i o :-) sweet !

vanessa, gosia86, Ewa99, yourself, Eklerka, Z., momo1009, Lucy91, Jadhira lubią tę wiadomość

da19c7457c4205dc29e3b62e7d8728bf.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honey wrote:
    Heh,
    ja nic w sumie nie muszę robić. Wyszkoliłam mojego Urzeczonego, naopowiadałam jakie to ważne i teraz jak dzwoni budzić to on skacze jak kangur po termomentr i podaje już gotowy :-) zapisuje grzecznie temkę i o :-) sweet !
    Niezła tresura ;)

vanessa, karola_aa lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Mojego nawet nie mam sumienia budzić... Budzik ustawiony na wibrację, termometr upchany pod kołderką żeby mu pikanie nie przeszkadzało... Ale mniejsza o to :P
    Wiadomo, że zanim się temperaturę zmierzy, trzeba jakiś ruch wykonać... Ja np. mierzę dowcipnie i choćby nie wiem co, muszę te majty jakoś z tyłka ściągnąć, a Mojego K. do tego celu nie będę wykorzystywać (przynajmniej nie w momencie mierzenia temperatury ;)).
    I żeby to fałszowało pomiar? Nie sądzę. Z początku bawiłam się w 3-krotne mierzenie... Mierzyłam, wyciągałam, mierzyłam, wyciągałam, mierzyłam i wyciągałam i porównywałam pomiary ;) Jeśli różniły się o 0,03 to był max i zawsze ten ostatni był najwyższy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:19

5fjzaeq.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr przy łóżku. Zazwyczaj najpierw wyłączam budzik w tel, a potem sięgam po termometr

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu nie mierzę, ale jak mierzyłam to termometr był na stoliku koło łóżka. Wystarczyło wyciągnąć łapę i już :) . Jak nie mogłam spać ,to starałam się przynajmniej nie wiercić ,a jeżeli już nie dawałam rady, to tempke ignorowałam.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:42

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaszalałam! Nie dość, że zapomniałam o mierzeniu (a termometr mam pod poduszką, aby był łatwy dostęp), to jeszcze rzucałam się dookoła własnej osi zmieniając pozycję, bo coś sobie biodro w nocy ugniotłam :/. Po 20 minutach leżenia przypomniało mi się o pomiarze... :D

momo1009 lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ