X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jak nie zwariować? pomysły
Odpowiedz

jak nie zwariować? pomysły

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bombina91 Nowa

Wysłany: 29 września, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! jestem tu zupełnie nowa - i na forum i jako "staraczka" - jak na razie 3 cykl starań bez sukcesów. 4 cykl zaczynam już z poważniejszymi działami - paskowymi testami owulacyjmymi. Ale do rzeczy - mimo tego, że jestem na początku drogi, czuję się jakbym starała się o dziecko miesiącami. Może dlatego, że nigdy mamą zostać nie chciałam i właściwie decyzję podjęłam dość niedawno (po intensywnych przemyśleniach trwających ostatnie 2 lata), poznając wspaniałego partnera - dopiero wtedy uwierzyłam, że może fajnie byłoby mieć rodzinę. I od dosłownie tego momentu mam wrażenie, że wokól mnie wszyscy albo są w ciąży, albo rodzą dzieci. Moje dwie najbliższe przyjaciółki - obydwie - zaszły w ciążę za pierwszym razem... I jasne, cieszę się ich szczęściem, ale jednocześnie czuję ukłucie zazdrości za każdym razem, jak o tym pomyślę... Jakie macie strategie, by nie dać się i nie zwariować? pozdrawiam Was serdecznie

• Pani Bocianowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Ty 😅
    To 3 cykl starań, ale czuję jakby to był rok. Już się zastanawiam czy coś ze mną nie tak, może jesteśmy bezpłodni, bo moje dwie koleżanki zaszły w ciążę od tak a ja znów i znów nic. I też zdecydowałam się niedawno na ciążę! Także przybijam piątkę kilkukrotnie :)
    A co do wariowania…nie mam sposobu bo sama świruję, ale chętnie się dowiem czy ktoś ma jakiś pro tip 😁

• Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 2 października, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    To może i ja dołączę do Was.
    U nas dobiega końca właśnie 3 cykl starań w tym roku. Już w ubiegłym roku się staraliśmy ale tylko 3 cykle, bo zdecydowałam się zmienić pracę.
    Zaczęłam tegoroczne starania od monitoringu, byłam dwa razy, pęcherzyk był, na kolejnej wizycie widać było ciałko żółte czyli pękł. Teraz używam testów owu I tak sprawdzam sobie owulacje. Póki co nic z tego nam nie wyszło a ja wariuję. Tak jak mówicie wokół same osoby którym udało się za pierwszym razem, a ja nie wiem co jest z Nami nie tak... i nie wiem co mogłabym zrobic zeby przestać o tym myśleć.
    Byłam też na badaniach hormonalnych, wszystkie z początku cyklu jak najbardziej w normie. Został mi progesteron do zrobienia jutro (7 dpo) podejrzewam że mam niedomogę lutealną bo faza lutealna u mnie raczej krótka... zobaczymy

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025.08 powrót do starań

Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3

Pregna Start On

Monitoring owulacji 👌
    Progesteron 7 dpo 13,3
    Reszta hormonów git
    Duphaston

🔜 07.11 badania nasienia
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂

Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 08:36

Remedios, Iskierka2006 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂

Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂

No właśnie też mi się wydaje, że ludzie się nie chwalą staraniem się dłużej.

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
    🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3

30.07.25 7 dpo progesteron 15,23 ng/ml
    8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08.25 6 dpo progesteron 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09.25 MUCHa - ✅
    30.10.25 6dpo progesteron 11,5 ng/ml, estradiol 154 pg/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ