X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jak nie zwariować? pomysły
Odpowiedz

jak nie zwariować? pomysły

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bombina91 Nowa

Wysłany: 29 września, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! jestem tu zupełnie nowa - i na forum i jako "staraczka" - jak na razie 3 cykl starań bez sukcesów. 4 cykl zaczynam już z poważniejszymi działami - paskowymi testami owulacyjmymi. Ale do rzeczy - mimo tego, że jestem na początku drogi, czuję się jakbym starała się o dziecko miesiącami. Może dlatego, że nigdy mamą zostać nie chciałam i właściwie decyzję podjęłam dość niedawno (po intensywnych przemyśleniach trwających ostatnie 2 lata), poznając wspaniałego partnera - dopiero wtedy uwierzyłam, że może fajnie byłoby mieć rodzinę. I od dosłownie tego momentu mam wrażenie, że wokól mnie wszyscy albo są w ciąży, albo rodzą dzieci. Moje dwie najbliższe przyjaciółki - obydwie - zaszły w ciążę za pierwszym razem... I jasne, cieszę się ich szczęściem, ale jednocześnie czuję ukłucie zazdrości za każdym razem, jak o tym pomyślę... Jakie macie strategie, by nie dać się i nie zwariować? pozdrawiam Was serdecznie

• Pani Bocianowa Koleżanka

Wysłany: 1 października, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Ty 😅
    To 3 cykl starań, ale czuję jakby to był rok. Już się zastanawiam czy coś ze mną nie tak, może jesteśmy bezpłodni, bo moje dwie koleżanki zaszły w ciążę od tak a ja znów i znów nic. I też zdecydowałam się niedawno na ciążę! Także przybijam piątkę kilkukrotnie :)
    A co do wariowania…nie mam sposobu bo sama świruję, ale chętnie się dowiem czy ktoś ma jakiś pro tip 😁

• Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 2 października, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    To może i ja dołączę do Was.
    U nas dobiega końca właśnie 3 cykl starań w tym roku. Już w ubiegłym roku się staraliśmy ale tylko 3 cykle, bo zdecydowałam się zmienić pracę.
    Zaczęłam tegoroczne starania od monitoringu, byłam dwa razy, pęcherzyk był, na kolejnej wizycie widać było ciałko żółte czyli pękł. Teraz używam testów owu I tak sprawdzam sobie owulacje. Póki co nic z tego nam nie wyszło a ja wariuję. Tak jak mówicie wokół same osoby którym udało się za pierwszym razem, a ja nie wiem co jest z Nami nie tak... i nie wiem co mogłabym zrobic zeby przestać o tym myśleć.
    Byłam też na badaniach hormonalnych, wszystkie z początku cyklu jak najbardziej w normie. Został mi progesteron do zrobienia jutro (7 dpo) podejrzewam że mam niedomogę lutealną bo faza lutealna u mnie raczej krótka... zobaczymy

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3

Pregna Start On

Monitoring owulacji 👌
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂

Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 08:36

Remedios, Iskierka2006 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Remedios Ekspertka

Wysłany: 2 października, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂

Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂

No właśnie też mi się wydaje, że ludzie się nie chwalą staraniem się dłużej.

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
    🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
    8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09 MUCHa - ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ