jak nie zwariować? pomysły
-
hej Dziewczyny! jestem tu zupełnie nowa - i na forum i jako "staraczka" - jak na razie 3 cykl starań bez sukcesów. 4 cykl zaczynam już z poważniejszymi działami - paskowymi testami owulacyjmymi. Ale do rzeczy - mimo tego, że jestem na początku drogi, czuję się jakbym starała się o dziecko miesiącami. Może dlatego, że nigdy mamą zostać nie chciałam i właściwie decyzję podjęłam dość niedawno (po intensywnych przemyśleniach trwających ostatnie 2 lata), poznając wspaniałego partnera - dopiero wtedy uwierzyłam, że może fajnie byłoby mieć rodzinę. I od dosłownie tego momentu mam wrażenie, że wokól mnie wszyscy albo są w ciąży, albo rodzą dzieci. Moje dwie najbliższe przyjaciółki - obydwie - zaszły w ciążę za pierwszym razem... I jasne, cieszę się ich szczęściem, ale jednocześnie czuję ukłucie zazdrości za każdym razem, jak o tym pomyślę... Jakie macie strategie, by nie dać się i nie zwariować? pozdrawiam Was serdecznie
-
Mam tak samo jak Ty 😅
To 3 cykl starań, ale czuję jakby to był rok. Już się zastanawiam czy coś ze mną nie tak, może jesteśmy bezpłodni, bo moje dwie koleżanki zaszły w ciążę od tak a ja znów i znów nic. I też zdecydowałam się niedawno na ciążę! Także przybijam piątkę kilkukrotnie
A co do wariowania…nie mam sposobu bo sama świruję, ale chętnie się dowiem czy ktoś ma jakiś pro tip 😁 -
Hej,
To może i ja dołączę do Was.
U nas dobiega końca właśnie 3 cykl starań w tym roku. Już w ubiegłym roku się staraliśmy ale tylko 3 cykle, bo zdecydowałam się zmienić pracę.
Zaczęłam tegoroczne starania od monitoringu, byłam dwa razy, pęcherzyk był, na kolejnej wizycie widać było ciałko żółte czyli pękł. Teraz używam testów owu I tak sprawdzam sobie owulacje. Póki co nic z tego nam nie wyszło a ja wariuję. Tak jak mówicie wokół same osoby którym udało się za pierwszym razem, a ja nie wiem co jest z Nami nie tak... i nie wiem co mogłabym zrobic zeby przestać o tym myśleć.
Byłam też na badaniach hormonalnych, wszystkie z początku cyklu jak najbardziej w normie. Został mi progesteron do zrobienia jutro (7 dpo) podejrzewam że mam niedomogę lutealną bo faza lutealna u mnie raczej krótka... zobaczymy
👩32 🧔♂️37 🐕
2025⛪️👰♀️🤵♂️
2024 3 nieudane cykle
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On
Monitoring owulacji 👌 -
Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂
Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 08:36
Remedios, Iskierka2006 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
-
Kitkat wrote:Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂
Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂
No właśnie też mi się wydaje, że ludzie się nie chwalą staraniem się dłużej.🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
7 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
15.09 MUCHa - ✅ -