Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jak nie zwariować? pomysły
Odpowiedz

jak nie zwariować? pomysły

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bombina91 Nowa

Wysłany: 29 września 2025, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! jestem tu zupełnie nowa - i na forum i jako "staraczka" - jak na razie 3 cykl starań bez sukcesów. 4 cykl zaczynam już z poważniejszymi działami - paskowymi testami owulacyjmymi. Ale do rzeczy - mimo tego, że jestem na początku drogi, czuję się jakbym starała się o dziecko miesiącami. Może dlatego, że nigdy mamą zostać nie chciałam i właściwie decyzję podjęłam dość niedawno (po intensywnych przemyśleniach trwających ostatnie 2 lata), poznając wspaniałego partnera - dopiero wtedy uwierzyłam, że może fajnie byłoby mieć rodzinę. I od dosłownie tego momentu mam wrażenie, że wokól mnie wszyscy albo są w ciąży, albo rodzą dzieci. Moje dwie najbliższe przyjaciółki - obydwie - zaszły w ciążę za pierwszym razem... I jasne, cieszę się ich szczęściem, ale jednocześnie czuję ukłucie zazdrości za każdym razem, jak o tym pomyślę... Jakie macie strategie, by nie dać się i nie zwariować? pozdrawiam Was serdecznie

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2025, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Ty 😅
    To 3 cykl starań, ale czuję jakby to był rok. Już się zastanawiam czy coś ze mną nie tak, może jesteśmy bezpłodni, bo moje dwie koleżanki zaszły w ciążę od tak a ja znów i znów nic. I też zdecydowałam się niedawno na ciążę! Także przybijam piątkę kilkukrotnie :)
    A co do wariowania…nie mam sposobu bo sama świruję, ale chętnie się dowiem czy ktoś ma jakiś pro tip 😁

preg.png
  • Iskierka2006 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2025, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    To może i ja dołączę do Was.
    U nas dobiega końca właśnie 3 cykl starań w tym roku. Już w ubiegłym roku się staraliśmy ale tylko 3 cykle, bo zdecydowałam się zmienić pracę.
    Zaczęłam tegoroczne starania od monitoringu, byłam dwa razy, pęcherzyk był, na kolejnej wizycie widać było ciałko żółte czyli pękł. Teraz używam testów owu I tak sprawdzam sobie owulacje. Póki co nic z tego nam nie wyszło a ja wariuję. Tak jak mówicie wokół same osoby którym udało się za pierwszym razem, a ja nie wiem co jest z Nami nie tak... i nie wiem co mogłabym zrobic zeby przestać o tym myśleć.
    Byłam też na badaniach hormonalnych, wszystkie z początku cyklu jak najbardziej w normie. Został mi progesteron do zrobienia jutro (7 dpo) podejrzewam że mam niedomogę lutealną bo faza lutealna u mnie raczej krótka... zobaczymy

👩32 🧔‍♂️37 🐕

21.04 Beta 83,7 ✨️
    23.04 Beta 166 ✨️

🤞🤞🤞

preg.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂

Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2025, 08:36

Remedios, Iskierka2006 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
    12.02.2026 - 647g bobasa 🥰
    09.03.2026 - 983 gram 🥰
    1.04.2026 - 1648 gram 🥰
    27.04.2026 - 2323 gram synka 🥰
    11.05.2026 - 2800 gram
    25.05.2026 - 3352 gram miłości 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Hej 🙂 Co do tego, że koleżanka/znajoma/kuzynka zaszła w ciążę od razu - przez lata myślałam, że moja koleżanka od razu zaszła w ciążę, bo tak mówili, a potem wyszło, że starali się x miesięcy ale po prostu nie chcieli o tym mówić innym. Tak samo moja szwagierka - ja wiem, ile miesięcy starań za nią, wszyscy inni są przekonani, że to ciąża "z pierwszej próby" 🙂

Statystycznie rok prób jest normalny i na razie tego się trzymajcie 🙂

No właśnie też mi się wydaje, że ludzie się nie chwalą staraniem się dłużej.

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

IVF soon 🤞
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ