Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak to dokładnie jest z bólami przy owu?
Odpowiedz

Jak to dokładnie jest z bólami przy owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:47

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nikt ci konkretnie nie odpowie na pytanie. Raz że nikt tu nie ma szklanej kuli. Czy była owulacja powiedziałby ci monitoring cyklu. Będziesz wiedziała, że owulacja była na 100% jak będziesz w ciąży. Z wykresu też nikt nic nie podpowie bo go nie widać.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:48

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że na forum są dziewczyny z Opola. Poszukaj odpowiedniego wątku. Na pewno coś doradzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, faktycznie monitoring mógłby powiedzieć wiele. Ale skoro korzystasz z testów i one pokrywają sie z bólami, to można zakładać, że owulacja jest gdzies w okolicach.
    Proponuję, zebyś 7-8 dni po pozytywnym tescie zrobiła sobie progesteron. POdwyższona wartość będzie świadczyła ze owulacja faktycznie wystapiła ( jesli bedzie tylko lekko podwyższony to moze oznaczac np ze niepekniety pecherzyk przekształcił się w ciałko żółte nie wypuszczajac komórki i stad lekko zawyżony wynik). Ale są takie wartości, które w wiekszości przypadków świadcza, ze faktycznie owu była.
    A temperatura się nie przejmuj, mnie lekarz w ogóle kazał nie mierzyć ;), bo podobno czesto jest tak, ze nie pokrywa sie całkowicie z owulacją...

Trzymam kciuki za Ciebie.
    Ja też nie mam szklanej kuli, ale trochę dobrej woli jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, zerknełam na Twój wykres, program nie wyznaczy Ci na razie owulacji bo nie masz temperatury od początku cyklu, a nawet jak juz wyznaczy, to moze byc kompletnie nieadekwatna do faktycznej ;)
    Teraz pozostaje uzbroić się w cierpliwość :)

No i przede wszystkim współczuję straty w tak zaawansowanej jak dla mnie ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że ja dobrej woli nie mam?
    Może i faktycznie, ale już tyle tu na forum widziałam że nie bawi mnie robienie komuś złudnej nadziei. No chyba, że ktoś to lubi to zaproś na wątek na którym się udzielasz. Wiesz który? Ten od nakręcania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    I jeszcze jedno, zerknełam na Twój wykres, program nie wyznaczy Ci na razie owulacji bo nie masz temperatury od początku cyklu, a nawet jak juz wyznaczy, to moze byc kompletnie nieadekwatna do faktycznej ;)
    Teraz pozostaje uzbroić się w cierpliwość :)

No i przede wszystkim współczuję straty w tak zaawansowanej jak dla mnie ciąży...
    Nawet jakby mierzyla temperaturę od początku (a nie wiem kto mierzy w czasie @) to i tak program nie wyznaczy owulacji bo nawet nie ma jak przy tak równej temperaturze.
    Qasha a mierzysz temperaturę zgodnie z zasadami?

• Arwi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termometr masz taki z dwoma miejscami po przecinku? Bo coś równa ta twoja temperatura. Ja bym zainwestowała w taki owulacyjny (ja kupiłam w aptece po 11 zł) i od nowego cyklu zmieniła miejsce mierzenia temperatury na to niżej :) No chyba że taki masz :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mona_M lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popytaj dziewczyn o ten monitoring w Opolu. Zawsze to będziesz wiedziała na czym stoisz. I będziesz miała podkladke jak będziesz szła do ginekologa na wizytę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ