X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy do ginekologa?
Odpowiedz

Kiedy do ginekologa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sabi. nka Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 mam nadczynność tarczycy i nieregularne cykle, tj między 27 a 43 dni. Zrobiłam test ciążowy oraz betę, wartość 11.22. Ostatnia miesiączke mialam 21.05 a współżyłam 13.06. Mam biaky śluz, niesamowicie obolałe piersi i od kilku dni boli mnie brzuch, najczęściej w okolicach jajników. Ze szczególnych objawów 18.06 mialam temp 37,3, na drugi dzien tez podwyższona. Moja pierwsza ciąża, jestem zielona. Kiedy powinnam zgłosić sie do ginekologa aby był w stanie mi udzielić informacji?

• Izi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwórz będę, żeby sprawdzić przyrost - jest kalkulator i Ci sprawdzi.
    Zapisz się już na 6 tygodni +1 dzień (może 3) od ostatniej miesiączki czyli po 5 lipca to już powinno być serduszko jeżeli nie potrzebujesz szybciej. Już po 4 tygodniu powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy (beta około 1000) na dobrą sprawę możesz iść zobaczyć czy wszystko jest okej.

https://www.doz.pl/czytelnia/a14596-USG_wczesnej_ciazy__co_zobaczymy_w_pierwszych_tygodniach_i_jak_to_interpretowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 15:50

Meeg lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ