Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy okres po duphastonie?
Odpowiedz

Kiedy okres po duphastonie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Brałam dupka od 16 dnia cyklu prze 10 dni. jutro mija 4 dzień jak go nie biorę. Kiedy przyjdzie okres. zawsze przed okresem przynajmniej 5 dni przed zaczynałam plamić i potem przychodził dopiero okres. Planowo według moich dni powinnam dostać jutro okres, ale nie mam tych plamień. niewiem czy to ten dupek czy co? Jajniki kują piersi bolą i nic pozatym

ona32
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

plamienia przed okresem czesto wynikaja z niedoboru progesteronu. Wiec dlatego pewnie teraz plamien nie ma. U mnie okres przychodzi po 3-4 dniach od odstawienia, ale to kwestia indywidualna.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga a powiedz mi na czym polega sprawdzanie drożności ponieważ mi ginekolog już wspominał o tym ale jakoś narazie odstąpiłam od dalszych badań

ona32
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie droznosci polega na wlewaniu kontrastu do jajowodow. Na tej podstawie mozna udroznic niewielkie zanieczyszczenia i stwierdzic, czy jajowody sa drozne. Jezeli plyn przeplywa przez jajowody, ot znaczy, ze sa drozne a jezeli nie, to niestety nie...

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ