Kiedy rodzi się najwięcej dzieci?
-
To jest proste: we wrześniu rodzą się dzieci świąteczno-noworoczne. 29 lutego jest najrzadziej występującym dniem w roku, zatem suma naturalnie wychodzi mniejsza. Latem przyrost jest większy, bo długie jesienno-zimowe wieczory sprzyjają szukaniu ciepła
Grudzień jest dobry - teraz wiosna budzi się do życia, nowe życia do dziełaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:02
teverde, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Wynika to pewnie z tego , że seks jesnienno-zimową porą jest lepszy, ponieważ odpędza depresję i dobrze komponuje się z wieczornym winem. Poza tym w lecie można bardziej prezentować swój brzuch, jest o wiele więcej ciążowych letnich sukienek. Stąd wydaje mi się, że jest to tez podejście taktyczne
Też bym wolała chodzić z dużym brzuchem w lecie, jest więcej ładnych bodźców dookoła, przez co mniej skupienia idzie na dolegliwości ciążowe i człowiek mniej się stresujeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 14:01
teverde lubi tę wiadomość
-
Ciekawe...ja znam bardzo dużo osób urodzonych pod koniec roku, 27-30.12. Część z nich przyszło na świat przez planowe CC a wiadomo, że takie operacje są w miarę możliwości ustalane w dni powszednie, więc to taki spóźniony plon po Swiętach:) lekka tendencja wzrostowa widoczna jest również przed Świętami. Może to te ciąże rozwiązywane przed Świętami, żeby "zdążyć" ( sama jestem z planowego CC i urodziłam się właśnie przed Wigilią). Teorię potwierdzałoby również to, że 4- 5 lipca jest mniejsza liczba urodzeń niż w całym lipcu( 4.07. to Święto Niepodległości więc operacji nie planują).
teverde lubi tę wiadomość
-