Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy rodzi się najwięcej dzieci?
Odpowiedz

Kiedy rodzi się najwięcej dzieci?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, z czego to wynika:
    10bda0fd8e4820a6med.jpg
    W grudniu trochę więcej urodzeń, może mamy teraz troszkę większe szanse ;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest proste: we wrześniu rodzą się dzieci świąteczno-noworoczne. 29 lutego jest najrzadziej występującym dniem w roku, zatem suma naturalnie wychodzi mniejsza. Latem przyrost jest większy, bo długie jesienno-zimowe wieczory sprzyjają szukaniu ciepła ;-)

Grudzień jest dobry - teraz wiosna budzi się do życia, nowe życia do dzieła :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:02

teverde, Paula_071 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynika to pewnie z tego , że seks jesnienno-zimową porą jest lepszy, ponieważ odpędza depresję i dobrze komponuje się z wieczornym winem. Poza tym w lecie można bardziej prezentować swój brzuch, jest o wiele więcej ciążowych letnich sukienek. Stąd wydaje mi się, że jest to tez podejście taktyczne :D
    Też bym wolała chodzić z dużym brzuchem w lecie, jest więcej ładnych bodźców dookoła, przez co mniej skupienia idzie na dolegliwości ciążowe i człowiek mniej się stresuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 14:01

teverde lubi tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe...ja znam bardzo dużo osób urodzonych pod koniec roku, 27-30.12. Część z nich przyszło na świat przez planowe CC a wiadomo, że takie operacje są w miarę możliwości ustalane w dni powszednie, więc to taki spóźniony plon po Swiętach:) lekka tendencja wzrostowa widoczna jest również przed Świętami. Może to te ciąże rozwiązywane przed Świętami, żeby "zdążyć" ( sama jestem z planowego CC i urodziłam się właśnie przed Wigilią). Teorię potwierdzałoby również to, że 4- 5 lipca jest mniejsza liczba urodzeń niż w całym lipcu( 4.07. to Święto Niepodległości więc operacji nie planują).

teverde lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ