Krew ze śluzem podczas okresu.
-
Cześć dziewczyny, chciałabym poruszyć temat, który mnie niepokoi.
Zastanawiam się o czym może świadczyć krew zmieszana ze śluzem (przypominającym płodny). Występuje to głównie 1 i 2go dnia okresu, później krwawienie jest normalne lub ze skrzepami.
Przytrafia mi się to co jakiś czas, co parę miesięcy przez kilka cykli lub pół roku, po czym krwawienie znowu wygląda normalnie. Dzisiaj znowu mam rozciągliwą krew (2DC).
Nie mam nadżerek. Hormony raczej ok.
spotkałyście się z czymś takim??
-
nick nieaktualny
-
U mnie też się to zdarza i jest to zupełnie normalne, bo ten śluz ułatwia wydalanie krwi. Tak wyglada endometrium śluz i krew. Czasem widać to lepiej, czasem gorzej to nic złego, nie ma się czym martwić
Ojkaojka lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualnyOjkaojka wrote:Dzięki,
Ja spotkałam się gdzieś na forum, że np mogą to być zaburzenia hormonalne np. prolaktyny. Ja mam akurat w normie, ale zastanawia mnie, że to się zdarza co jakiś czas własnie. A lekarz zawsze powie, że "taka uroda" -
nick nieaktualny
-
Kochane ten śluz o niczym złym nie świadczy
taki śluz wyściela endometrium i jest jego częścią więc normalne że schodzi.Pojawia się on w pierwszych dniach @ bo jest na samym wierzchu i nie jest to żadne zaburzenie tylko prawidłowy objaw. No i to nie mój wymysł tylko słowa lekarza
Ojkaojka, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-