Lektura do poduszki - co poleciacie. W temacie i nie tylko
-
Kochane, jakiś czas temu moja koleżanka (mama bliźniaczek) poleciła mi książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach" Dodała przy tym: "to jest jedyna książka, którą warto przeczytać i tego się trzymaj. Unikaj wszelkie fora, porady i daj sobie spokój ze stosem poradników" A co Wy powiecie?
Ja z książki jestem bardzo zadowolona. czyta się ją lekko, momentami śmieje się do łez. Ostatnio jej powiedziałam, że cudowna książka, ze śmieje sie jak głupia co skwitowała: "nooo... to jest najśmieszniejszy etap tego"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 09:02
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ja czytałam "Mamo Tato co ty na to" Zawitkowskiego i byłam mega zadowolona. Nie przedstawia jednej, jedynie słusznej wiedzy - większość poradników wywołuje wrażenie, że jak się nie dostosujesz do zawartych w nim rad to Twoje dziecko w najlepszym wypadku będzie nieszczęśliwe, u Zawitkowskiego tak nie jest. Do książek dołączone były płyty i dzięki temu od początku uczyłam się prawidłowo nosić, przewijać i kąpać małego.
Poza tym ważne dla mnie było, że książka przedstawia polskie, a nie amerykańskie realia. Czytałam kiedyś amerykańską książkę o ciąży i kompletnie się nie przydała: u nas standardy opieki nad ciężarnymi i opieka okołoporodowa znacznie się różnią i nic się nie dowiedziałam.
Jeśli się chcę pośmiać czytam Pratchetta...Saramago lubi tę wiadomość
-