X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina A starania o dziecko
Odpowiedz

Luteina A starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dostałam od ginekologa luteine, ponieważ mam lekka niedomoge. Powiedział mi że pomoże mi ona zajsc w ciążę, i kazał brać od 16 do 25 dnia cyklu przy 28 dniowych cyklach. Jednak zastanawiam się czy pomoże i jak to działa, jeżeli przestanę ja brać w 25 dniu cyklu tak jak kazał lekarz A będę w ciąży jeszcze o tym nie wiedząc ze względu na wczesną ciążę czy nie zaszkodzi to w utrzymaniu zarodka? Nie wywoła okresu ? Może mi ktoś pomóc?

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej przed odstawieniem zrobić test. Ja miałam przy stymulacji brać od 16dc ale wiedzialam ze jeszcze owu nie bylo i kilka dni mialam przesunac. Mialam czuja bo byla w 19dc a progesteron bralam do 20 tyg.ciazy ;)
    A jaki miałaś wynik,że wyszla niedomoga?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam brać od 16 DC przez 10 dni i tak się zastanawiam czy nie zablokuje mi ona owulacji ?

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się już 8 miesięcy i nic . Mam plamienia okolowolacyjne które trwają 3-4dni ale oprócz tego mam też jednodniowe plamienia w 21 DC i na te plamoenia dostalam luteinę chociaż progesteron mam 18.90 7 dni po owulacji .

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Najlepiej przed odstawieniem zrobić test. Ja miałam przy stymulacji brać od 16dc ale wiedzialam ze jeszcze owu nie bylo i kilka dni mialam przesunac. Mialam czuja bo byla w 19dc a progesteron bralam do 20 tyg.ciazy ;)
    A jaki miałaś wynik,że wyszla niedomoga?
    Miałam LH przy dolnej granicy i progesteron w 21 dniu wyniosło 12. Test powinno się robić ponoć w dniu spodziewanej miesiączki 25 dzień to jednak 3 dni wcześniej czy nie wyjdzie fałszywie negatywny ?

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Ja też mam brać od 16 DC przez 10 dni i tak się zastanawiam czy nie zablokuje mi ona owulacji ?
    Zależy ile trwają Twoje cykle Ale przy takich standardowych 28 dniowych to po 16 dc to juz po owulacji

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • O__l__a Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Miałam owulacje 5-7 dni temu. Dzisiaj badałam progesteron i wyszedł na poziomie 23,8 ng/ml. Czy jest szansa, że doszło do zapłodnienia? :)

• terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O__l__a wrote:
    Witam. Miałam owulacje 5-7 dni temu. Dzisiaj badałam progesteron i wyszedł na poziomie 23,8 ng/ml. Czy jest szansa, że doszło do zapłodnienia? :)

Szansa jest. Progesteron bardzo ładny. Ale czy tak się stało to okaże się po zrobieniu testu ciazowego :) progesteron nie wskazuje czy będzie ciąża tylko czy była owulacja :)
    Powodzenia :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • O__l__a Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli taki poziom progesteronu potwierdza na 100%, że owulacja odbyła się?:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ