WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina a zagnieżdżenie się zarodka
Odpowiedz

Luteina a zagnieżdżenie się zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nelistas Nowa

Wysłany: 18 października 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o dziecko, 2 cykle wcześniej misiaczka spóźniała się 4 dni ale z poziom Beta hCG wzrósł nieznacznie, a krwawienie pojawiło się z 4 dniowym opóźnieniem. Lekarz określił to jako ciąże biochemiczną, zauważył w USG drobne nierówności w endometrium w okolicy blizny po cc i zalecił przyjmowanie luteiny dopochwowo 2x100 od 17 dnia cyklu (cykle u mnie to 30 dni). W poprzednim cyklu nie udało mi się zajść w ciąże, a w tym obawiam się, że luteina może zaszkodzić, w natłoku informacji na wizycie nie zapytałam o to, i teraz pojawiają się wątpliwości. Wiem, że progesteron (którym de facto, jest luteina) jest niezbędny do utrzymania ciąży, ale jaki ma wpływ na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka?

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i duphaston sa przepisywane by wspomoc ewentualna ciaze jesli sa brane po potwierdzonej owulacji ;) ja prawie cala ciaze bralam luteine.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Iza90 Debiutantka

Wysłany: 12 maja, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam dziewczyny :) odnowie post, fajnie jakbyście się podzieliły jak to u was jest z tą Luteina.
    Ja w poprzedni cyklu dostałam Luteinę na 10dni jedna rano i wieczorem dwie, dziś na wizycie ponownie dostałam ale już większą dawkę rano 2 i wieczorem 2, pod jezyk (jestem świeżo po owulce). Gin mówiła że tym lekiem się wspomożemy, tzn że jest szansa na zajście w ciążę w tym cyklu?? Bo na odchodne powiedziała po 4 dniach spóźnienia miesiączki robić test i zapraszam z pozytywnym. Czyli jest szansa ? Już nie wiem co myśleć 🥹😒

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ