X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina a zagnieżdżenie się zarodka
Odpowiedz

Luteina a zagnieżdżenie się zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nelistas Nowa

Wysłany: 18 października 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o dziecko, 2 cykle wcześniej misiaczka spóźniała się 4 dni ale z poziom Beta hCG wzrósł nieznacznie, a krwawienie pojawiło się z 4 dniowym opóźnieniem. Lekarz określił to jako ciąże biochemiczną, zauważył w USG drobne nierówności w endometrium w okolicy blizny po cc i zalecił przyjmowanie luteiny dopochwowo 2x100 od 17 dnia cyklu (cykle u mnie to 30 dni). W poprzednim cyklu nie udało mi się zajść w ciąże, a w tym obawiam się, że luteina może zaszkodzić, w natłoku informacji na wizycie nie zapytałam o to, i teraz pojawiają się wątpliwości. Wiem, że progesteron (którym de facto, jest luteina) jest niezbędny do utrzymania ciąży, ale jaki ma wpływ na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka?

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i duphaston sa przepisywane by wspomoc ewentualna ciaze jesli sa brane po potwierdzonej owulacji ;) ja prawie cala ciaze bralam luteine.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Iza90 Debiutantka

Wysłany: 12 maja, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam dziewczyny :) odnowie post, fajnie jakbyście się podzieliły jak to u was jest z tą Luteina.
    Ja w poprzedni cyklu dostałam Luteinę na 10dni jedna rano i wieczorem dwie, dziś na wizycie ponownie dostałam ale już większą dawkę rano 2 i wieczorem 2, pod jezyk (jestem świeżo po owulce). Gin mówiła że tym lekiem się wspomożemy, tzn że jest szansa na zajście w ciążę w tym cyklu?? Bo na odchodne powiedziała po 4 dniach spóźnienia miesiączki robić test i zapraszam z pozytywnym. Czyli jest szansa ? Już nie wiem co myśleć 🥹😒

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ