Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina a zagnieżdżenie się zarodka
Odpowiedz

Luteina a zagnieżdżenie się zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nelistas Nowa

Wysłany: 18 października 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o dziecko, 2 cykle wcześniej misiaczka spóźniała się 4 dni ale z poziom Beta hCG wzrósł nieznacznie, a krwawienie pojawiło się z 4 dniowym opóźnieniem. Lekarz określił to jako ciąże biochemiczną, zauważył w USG drobne nierówności w endometrium w okolicy blizny po cc i zalecił przyjmowanie luteiny dopochwowo 2x100 od 17 dnia cyklu (cykle u mnie to 30 dni). W poprzednim cyklu nie udało mi się zajść w ciąże, a w tym obawiam się, że luteina może zaszkodzić, w natłoku informacji na wizycie nie zapytałam o to, i teraz pojawiają się wątpliwości. Wiem, że progesteron (którym de facto, jest luteina) jest niezbędny do utrzymania ciąży, ale jaki ma wpływ na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka?

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i duphaston sa przepisywane by wspomoc ewentualna ciaze jesli sa brane po potwierdzonej owulacji ;) ja prawie cala ciaze bralam luteine.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ