X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luteina a zagnieżdżenie się zarodka
Odpowiedz

Luteina a zagnieżdżenie się zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nelistas Nowa

Wysłany: 18 października 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o dziecko, 2 cykle wcześniej misiaczka spóźniała się 4 dni ale z poziom Beta hCG wzrósł nieznacznie, a krwawienie pojawiło się z 4 dniowym opóźnieniem. Lekarz określił to jako ciąże biochemiczną, zauważył w USG drobne nierówności w endometrium w okolicy blizny po cc i zalecił przyjmowanie luteiny dopochwowo 2x100 od 17 dnia cyklu (cykle u mnie to 30 dni). W poprzednim cyklu nie udało mi się zajść w ciąże, a w tym obawiam się, że luteina może zaszkodzić, w natłoku informacji na wizycie nie zapytałam o to, i teraz pojawiają się wątpliwości. Wiem, że progesteron (którym de facto, jest luteina) jest niezbędny do utrzymania ciąży, ale jaki ma wpływ na zapłodnienie i zagnieżdżenie się zarodka?

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i duphaston sa przepisywane by wspomoc ewentualna ciaze jesli sa brane po potwierdzonej owulacji ;) ja prawie cala ciaze bralam luteine.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ