X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne luteina od nowego cyklu a możliwa ciąża
Odpowiedz

luteina od nowego cyklu a możliwa ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy któraś jest na luteinie? Mam pytanie otóż wczoraj byłam u lekarza i mam brać ją od 16 dc do 25 dc zrobić test jak pozytywny brać luteinę dalej jak negatywny odstawić i z następnym cyklu powtórzyć. Bez niej znowu nie utrzyman ciąży z tego wszystkiego zapomiałam się jej zapytać czy jak w tym cyklu myśląc że wszystko jest ok po negatywnych wynikach z invicty próbowaliśmy mam asekuracyjnie już ją brać jestem w 21 dc

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie możesz ją wziąść już w tym cyklu i brać do term. @.. Poza tym branie od 16 dc jest bez sensu chyba, że jesteś na 100 % pewna że twoja owulacja występuje wcześniej, jeżeli nie to bierz w momencie kiedy jesteś pewna że owulacja już wystąpiła (najlepiej dzień - dwa po), bo luteina zatrzymuje owulację a chyba nie o to chodzi, dodatkowo w takim wypadku można się dorobić torbieli..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie Ci dziękuje. <3

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wazne dlaczego ta luteina. Bo jesli normujesz dlugosc cyklu to bierz jak lekarz kazal. A w ostatnim dniu gdy test sikany byl negatywny idz na bete i ta rozwieje watpliwosci. Bo inaczej co z zaleceniami?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W innym temacie dziewczyna napisała co do luteiny ze jej wyszedł poztywny dopiero 9 dni po odstawieniu takze roznie moze byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:08

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ