X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Macica jednorożna- 3 poronienia
Odpowiedz

Macica jednorożna- 3 poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia67 Nowa

Wysłany: 12 września, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, może znajdzie się osoba która jest w podobnej sytuacji z happy endem, lub jakaś poradą.
    W pierwsza ciążę zaszłam po 3 cyklach starań , ciąża zakończona wywołanym porodem w 20 tyg. Z powodu wad płodu. Następna ciąża też szybko poszło, puste jajo. 3 ciąża po roku po przeliczeniu zapalenia endometrium, obumarcie zarodka w ok. 8 tyg. Multum badań zrobionych. Teraz zrobiłam histeroskopie i podejrzenie macicy jednoroznej. Załamka..

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim sensie podejrzenie macicy jednorożnej? To jest wada anatomiczna, więc na histero lekarz widzi czy jest, czy nie ma... Chciałabyś się podzielić co Ci napisał w opisie badania?

Ja robiłam histero u bardzo doświadczonego lekarza. Napisał w opisie że macica o wydłużonych rogach, a moja prowadząca coś pomyliła i uznała że dwurożna... Trochę stresu było, ostatecznie wyjaśniło się ;)

• Meliska22 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misia67, bardzo współczuję Twoich strat :( u mnie zdiagnozowano macice jednorożna z rogiem szczątkowym niekomunikującym w czasie cięcia cesarskiego, które miałam 2 lata temu. Mam zdrową córkę , później jeszcze urodziłam synka też przez cc (cc miałam planowe ale z innych powodów bo o wadzie dopiero się dowiedziałam podczas 1 cesarki). Ciąże miałam bez większych problemów, oprócz napinania macicy od połowy ciąży w obu przypadkach. W pierwszej trochę luteinę brałam przez krwawienie. Obie ciąże na acardzie ze względu na zwiększone ryzyko wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu (wyszło w PAPPA) dzieciaki raczej urodziły się przecietnych rozmiarów. Także bardzo możliwe , że u Ciebie istnieje inna przyczyna strat, pisałaś że robiłaś badania to może wiesz już coś więcej. Wygląda na to też że warto byś powtórzyła histero może w innym miejscu bądź u bardziej Doświadczonego lekarza, nie wiem co mogę poradzić więcej bo ja się przypadkiem dowiedziałam i całe życie nie byłam świadoma nawet że mam taką wadę, jeśli masz jakieś pytania bądź jakoś mogę pomóc to pisz śmiało. Mam nadzieję że uda Ci się odnaleźć przyczynę i będziesz mogła się cieszyć swoim Maleństwem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ