X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Macica jednorożna- 3 poronienia
Odpowiedz

Macica jednorożna- 3 poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia67 Nowa

Wysłany: 12 września, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, może znajdzie się osoba która jest w podobnej sytuacji z happy endem, lub jakaś poradą.
    W pierwsza ciążę zaszłam po 3 cyklach starań , ciąża zakończona wywołanym porodem w 20 tyg. Z powodu wad płodu. Następna ciąża też szybko poszło, puste jajo. 3 ciąża po roku po przeliczeniu zapalenia endometrium, obumarcie zarodka w ok. 8 tyg. Multum badań zrobionych. Teraz zrobiłam histeroskopie i podejrzenie macicy jednoroznej. Załamka..

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim sensie podejrzenie macicy jednorożnej? To jest wada anatomiczna, więc na histero lekarz widzi czy jest, czy nie ma... Chciałabyś się podzielić co Ci napisał w opisie badania?

Ja robiłam histero u bardzo doświadczonego lekarza. Napisał w opisie że macica o wydłużonych rogach, a moja prowadząca coś pomyliła i uznała że dwurożna... Trochę stresu było, ostatecznie wyjaśniło się ;)

• Meliska22 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misia67, bardzo współczuję Twoich strat :( u mnie zdiagnozowano macice jednorożna z rogiem szczątkowym niekomunikującym w czasie cięcia cesarskiego, które miałam 2 lata temu. Mam zdrową córkę , później jeszcze urodziłam synka też przez cc (cc miałam planowe ale z innych powodów bo o wadzie dopiero się dowiedziałam podczas 1 cesarki). Ciąże miałam bez większych problemów, oprócz napinania macicy od połowy ciąży w obu przypadkach. W pierwszej trochę luteinę brałam przez krwawienie. Obie ciąże na acardzie ze względu na zwiększone ryzyko wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu (wyszło w PAPPA) dzieciaki raczej urodziły się przecietnych rozmiarów. Także bardzo możliwe , że u Ciebie istnieje inna przyczyna strat, pisałaś że robiłaś badania to może wiesz już coś więcej. Wygląda na to też że warto byś powtórzyła histero może w innym miejscu bądź u bardziej Doświadczonego lekarza, nie wiem co mogę poradzić więcej bo ja się przypadkiem dowiedziałam i całe życie nie byłam świadoma nawet że mam taką wadę, jeśli masz jakieś pytania bądź jakoś mogę pomóc to pisz śmiało. Mam nadzieję że uda Ci się odnaleźć przyczynę i będziesz mogła się cieszyć swoim Maleństwem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ