Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mamy karmiące starajace sie o kolejne dziecko nie majac okresu
Odpowiedz

Mamy karmiące starajace sie o kolejne dziecko nie majac okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agaa17 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam 16 miesiecznego syna. Planuje kolejna ciaze ale 1. Jestem mama karmiaca 2. Od porodu nie dostalam okresu

• Agaa17 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze karmie w nocy i czasem raz w ciagu dnia na drzemkę. Podczas wizyty u gina i badania lekarz stwierdzil ze nawikzenie wskazuje na to ze niebawem pojawi sie okres. Tylko to bylo 4 tygodnie temu a okresu jak nie bylo tak nie ma.

• majamia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nawet okres przy kp, nie jest wyznacznikiem powrotu plodnosci. Mozna zajsc w ciaze bez powrotu @, a równie dobrze po odstawieniu moga minac miesiace, az wroci plodnosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 20:47

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Agaa17 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to wszystko jest skomplikowane. Zahscie teraz w ciaze graniczy pewnie z cudem. Nie ma zadnego punktu zaczepienia. Zaczynam sie obserwowac. Sluz i temperature. Zobaczymy moze cos da sie wywnioskowac. Lekarz generalnie ma w nosie poki karmie.

• majamia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj rowniez tak mowil - dopoki karmie, to on nic nie moze dac na wspomaganie.
    Druga sprawa - kazdy organizm inny. Nie da sie przewidziec co pomoze na zajscie przy kp, a co nie. Organizm sam wie, czy da rade jednoczesnie utrzymywac trzy organizmy: mame, ssaka i płód. Dobre odzywianie, ruch i liczenie na sukces zostaje.
    Ja pilam czystek i pylek pszczeli przed zajsciem w druga ciaze. 4cykle nam zajelo na kp. Ale @ wrocila, to jakis punkt odniesienia mialam. Teraz 2cykle - raz wypilam pylek pszczeli, bo mi nie podchodzil cos w smaku. Ale tu rowniez @ wrocila i wyznaczanie owulacji dzieki temp dalo rade.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Agaa17 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje. Powinnam najpierw zadbac o siebie. Bo jednak organizm ma prawo byc wyczerpany po ciazy i karmieniu. Bardzo dokucza mi to ze prawie od roku boli mnie brzuch jak na okres kazdego miesiaca. Mysle ze juz teraz dostane a tu dupa...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ