X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miesiączka czy zagnieżdżanie się zarodka
Odpowiedz

Miesiączka czy zagnieżdżanie się zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 6 maja, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,staramy się o dziecko już pół roku i niestety bez skutecznie.Owulacja zaczęła się 20 maja i została potwierdzona przez test.Cykle to 28/29 dni a moja Miesiączka trwa minimum 4 dni i nigdy nie mam dolegliwości bulowych aż do wczoraj.W niedziele zaczęły bolec mnie plecy i zauważyłam plamienia .Natomiast w poniedziałek to istna katastrofa,ogromny ból w dole pleców,ból jajnika i spore krwawienie.Dziś praktycznie nic nie mam na wkładce,jedynie gdy zaaplikuję tampon to przy wymianie go widzę jasnoróżowa krew i śluz.I delikatne ciągnięcie jajnika.Myslicie że powinnam udac się z tym do ginekolog czy zrobić test za parę dni?

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie, plamienie implantacyjne nie jest obfite ( jest nazywane plamieniem a nie krwawieniem) dlatego szczerze wątpię ze to to. Nie objawia się tez tak silnymi bolami.
    Myślę ze powinnaś się poobserwować. Ogólnie jak masz jakieś wątpliwości czy niepokój to zawsze warto pójść do ginekologa. Jednak powiem ci z doświadczenia ze u mnie każdy cykl się różni. W jednym jest słabe krwawienie i mało bólu, w innym jeden dzień jestem ledwo żywa i mam silne skurcze.

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 6 maja, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź☺️

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam dostać jutro @, dziś jestem 10 dpo, dostałam plamien od 17, widocznych tylko przy podtarciu, myślicie że jest szansa że to implantacja? Dziwne jest to że nie miałam żadnych objawów jak na okres, w tamtym miesiącu miałam takie plamienia które okazały się miesiączka, Ale miałam silne bóle jajników, ból piersi, pleców i w ogóle chyba wszystkie możliwe objawy:.. a teraz nic, poza bólem w dole pleców, które pojawiały się po wysiłku

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Ja powinnam dostać jutro @, dziś jestem 10 dpo, dostałam plamien od 17, widocznych tylko przy podtarciu, myślicie że jest szansa że to implantacja? Dziwne jest to że nie miałam żadnych objawów jak na okres, w tamtym miesiącu miałam takie plamienia które okazały się miesiączka, Ale miałam silne bóle jajników, ból piersi, pleców i w ogóle chyba wszystkie możliwe objawy:.. a teraz nic, poza bólem w dole pleców, które pojawiały się po wysiłku

Jak tam, skończyło się na plamieniu czy jednak przyszła @? Z samego opisu możliwe, że to plamienie implantacyjne, aczkolwiek czasem miewałam takie cykle, gdzie najpierw 2 dni plamienia, a później już normalne krwawienie na okres 😥 Dodatkowo taka sytuacja utrudniała mi wyznaczenie owulacji w kolejnym cyklu, bo była wątpliwość co podać jako pierwszy dc.

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ