Naprorechnologia - udało się
-
Moje Drogie obiecałam że napiszę jak tylko się uda po to żeby podnieść na duchu wszystkie długo starając się pary jestem w 11 tygodniu ciąży w którą zaszłam naturalnie po 3 miesiącach leczenia metoda naprorechnologii, wcześniejsi lekarze zalecali in vitro.
Czas starań: 3 lata
Ciaze: pozamaciczna 2018 rok
Problemy: niski progesteron, estradiol, wysoka prolaktyna, niedrozny lewy jajowod, słabe parametry nasienia, wysokie NK.
Naprawdę warto walczyć i wierzyć że się uda, ja wiele razy straciłam nadzieję i walka nie była łatwa - łzy, nieprzespane noce, brak motywacji ale przyszedł czas że i dla nas wyszło słońce:) nie poddawajcie się bo to najgorsze co można zrobić Jeśli macie pytania odnośnie leków które zazywalam i nadal zazywam to chętnie odpowiem
AsiaKK, Menia lubią tę wiadomość
-
Debiutantko- gratuluję! To musi być wspaniale uczucie. Czy mogłabyś prosze odpowiedzieć na kilka pytań ? Ja też od 3 lat staram się o ciążę i borykam się z podobnymi problemami, hiperprolatynemia,niski progesteron, guzek na jajniku, słabe nasienie u męża. Jesteśmy też w trakcie kursu naprotechnologii, ale jak narazie brak efektów. Moglabys polecić kogos, napisać jakie brałaś leki, co pomogło poprawić nasienie i jak ogolnie wrażenie? Z góry dziękuję!
-
Maryszka01 wrote:Debiutantko- gratuluję! To musi być wspaniale uczucie. Czy mogłabyś prosze odpowiedzieć na kilka pytań ? Ja też od 3 lat staram się o ciążę i borykam się z podobnymi problemami, hiperprolatynemia,niski progesteron, guzek na jajniku, słabe nasienie u męża. Jesteśmy też w trakcie kursu naprotechnologii, ale jak narazie brak efektów. Moglabys polecić kogos, napisać jakie brałaś leki, co pomogło poprawić nasienie i jak ogolnie wrażenie? Z góry dziękuję!
Dziękujemy - uczucie wspaniałe:)
Pregnyl na wyrównanie progesteronu i estradiolu, dostinex na prolaktyne, encorton i intralipid na nk obserwacja cyklu pozwoliła wykryć problemy i skierować nas ma odpowiednie badania mąż głównie zazywal witaminy (B12, D3, cynk, L-karnityne i Fertilman Plus)
Tak naprawdę początkowo byliśmy negatywnie nastawieni do tej metody - nie wierzyliśmy że to może pomóc, a pomogło w tak krótkim czasie kiedy wcześniej nie udało się tyle lat ! Takze polecamy bardzo wszystkim którzy chcą spróbować czegoś innego niż inseminacja czy in vitro. My chodzimy do dr Lachowicza - Kraków. -
Dziekuje za szybką odpowiedz My jestesmy z Wrocławia, ale byliśmy na 1 konsultacji u dr Lachowicza (troche dziwny ale ma opinie jednego z lepszych specjalistów) wiec specjalnie pojechaliśmy do Krakowa. Zlecił badania, suplementy ale przez epidemie odwolalismy wizytę majową. A jeszxze wracając do męża to udało się jego parametry poprawić czy myślisz że Twoje sprawy bardziej pomogły ze zostały wyrównane?
-
Maryszka01 wrote:Dziekuje za szybką odpowiedz My jestesmy z Wrocławia, ale byliśmy na 1 konsultacji u dr Lachowicza (troche dziwny ale ma opinie jednego z lepszych specjalistów) wiec specjalnie pojechaliśmy do Krakowa. Zlecił badania, suplementy ale przez epidemie odwolalismy wizytę majową. A jeszxze wracając do męża to udało się jego parametry poprawić czy myślisz że Twoje sprawy bardziej pomogły ze zostały wyrównane?
Parametrów męża nie udało się ostatecznie zbadać bo zaszłam w ciążę ale w trakcie brania leków poprawiły że w porównaniu z początkowym wynikiem więc zakładam że poprawiły się również po pełnej suplementacji. Nk to Natural Killers - komórki które kiedy są podwyższone mogą atakować zarodek, utrudniać zagniezdzanie zarodka lub powodują poronienia -
Mi także się udało po 3 Msc z napro 😊 u mnie wczesna ciąża potwierdzona tydzień temu przez lekarza. Obecnie 6 tydzień leci"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-