X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naprorechnologia - udało się
Odpowiedz

Naprorechnologia - udało się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pat12 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie :) obiecałam że napiszę jak tylko się uda po to żeby podnieść na duchu wszystkie długo starając się pary :) jestem w 11 tygodniu ciąży w którą zaszłam naturalnie po 3 miesiącach leczenia metoda naprorechnologii, wcześniejsi lekarze zalecali in vitro.
    Czas starań: 3 lata
    Ciaze: pozamaciczna 2018 rok
    Problemy: niski progesteron, estradiol, wysoka prolaktyna, niedrozny lewy jajowod, słabe parametry nasienia, wysokie NK.
    Naprawdę warto walczyć i wierzyć że się uda, ja wiele razy straciłam nadzieję i walka nie była łatwa - łzy, nieprzespane noce, brak motywacji ale przyszedł czas że i dla nas wyszło słońce:) nie poddawajcie się bo to najgorsze co można zrobić:) Jeśli macie pytania odnośnie leków które zazywalam i nadal zazywam to chętnie odpowiem

AsiaKK, Menia lubią tę wiadomość

• Maryszka01 Nowa

Wysłany: 3 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debiutantko- gratuluję! To musi być wspaniale uczucie. Czy mogłabyś prosze odpowiedzieć na kilka pytań ? Ja też od 3 lat staram się o ciążę i borykam się z podobnymi problemami, hiperprolatynemia,niski progesteron, guzek na jajniku, słabe nasienie u męża. Jesteśmy też w trakcie kursu naprotechnologii, ale jak narazie brak efektów. Moglabys polecić kogos, napisać jakie brałaś leki, co pomogło poprawić nasienie i jak ogolnie wrażenie? Z góry dziękuję!

• Pat12 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl na wyrównanie progesteronu i estradiolu, dostinex na prolaktyne, encorton i intralipid na nk :) obserwacja cyklu pozwoliła wykryć problemy i skierować nas ma odpowiednie badania :) mąż głównie zazywal witaminy :)

• Pat12 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryszka01 wrote:
    Debiutantko- gratuluję! To musi być wspaniale uczucie. Czy mogłabyś prosze odpowiedzieć na kilka pytań ? Ja też od 3 lat staram się o ciążę i borykam się z podobnymi problemami, hiperprolatynemia,niski progesteron, guzek na jajniku, słabe nasienie u męża. Jesteśmy też w trakcie kursu naprotechnologii, ale jak narazie brak efektów. Moglabys polecić kogos, napisać jakie brałaś leki, co pomogło poprawić nasienie i jak ogolnie wrażenie? Z góry dziękuję!

Dziękujemy - uczucie wspaniałe:)

Pregnyl na wyrównanie progesteronu i estradiolu, dostinex na prolaktyne, encorton i intralipid na nk :) obserwacja cyklu pozwoliła wykryć problemy i skierować nas ma odpowiednie badania :) mąż głównie zazywal witaminy (B12, D3, cynk, L-karnityne i Fertilman Plus)
    Tak naprawdę początkowo byliśmy negatywnie nastawieni do tej metody - nie wierzyliśmy że to może pomóc, a pomogło w tak krótkim czasie kiedy wcześniej nie udało się tyle lat ! Takze polecamy bardzo wszystkim którzy chcą spróbować czegoś innego niż inseminacja czy in vitro. My chodzimy do dr Lachowicza - Kraków.

• Maryszka01 Nowa

Wysłany: 3 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za szybką odpowiedz ;) My jestesmy z Wrocławia, ale byliśmy na 1 konsultacji u dr Lachowicza (troche dziwny ale ma opinie jednego z lepszych specjalistów) wiec specjalnie pojechaliśmy do Krakowa. Zlecił badania, suplementy ale przez epidemie odwolalismy wizytę majową. A jeszxze wracając do męża to udało się jego parametry poprawić czy myślisz że Twoje sprawy bardziej pomogły ze zostały wyrównane?

• Maryszka01 Nowa

Wysłany: 3 maja 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakbyś mogła napisać co to jest nk?

• Pat12 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryszka01 wrote:
    Dziekuje za szybką odpowiedz ;) My jestesmy z Wrocławia, ale byliśmy na 1 konsultacji u dr Lachowicza (troche dziwny ale ma opinie jednego z lepszych specjalistów) wiec specjalnie pojechaliśmy do Krakowa. Zlecił badania, suplementy ale przez epidemie odwolalismy wizytę majową. A jeszxze wracając do męża to udało się jego parametry poprawić czy myślisz że Twoje sprawy bardziej pomogły ze zostały wyrównane?

Parametrów męża nie udało się ostatecznie zbadać bo zaszłam w ciążę ale w trakcie brania leków poprawiły że w porównaniu z początkowym wynikiem więc zakładam że poprawiły się również po pełnej suplementacji. Nk to Natural Killers - komórki które kiedy są podwyższone mogą atakować zarodek, utrudniać zagniezdzanie zarodka lub powodują poronienia

• Natisz Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi także się udało po 3 Msc z napro 😊 u mnie wczesna ciąża potwierdzona tydzień temu przez lekarza. Obecnie 6 tydzień leci

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • OlaOla Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Gratuluje:) moglabys powiedziec na czym ta metoda polega?? Nie slyszalam o tym..

Pozdrawiam :)

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tutaj na forum cały wątek nazywa się metoda naprotechnologii, tam jest dużo więcej informacji 😀

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ