X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niewyczuwalna owulacja - jak ją rozpoznać
Odpowiedz

Niewyczuwalna owulacja - jak ją rozpoznać

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam, że wiele z Was czuje swoją owulacje poprzez ból jajnika itp.
    Ja swojej NIGDY nie poczułam, nie odczuwam żadnego ukucia, czy bólu 🤔 czy każda z Was ma dar rozpoznawania tych dni? Czy może nauczyłyście się zwracać na nie uwagę?

Aż zastanawiam się, czy u mnie wszystko jest w porządku 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 12:30

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda kobieta czuje owulacje , ja dopiero zaczęłam ją zauważać jak zaczęłam się skupiać i nauczyłam obserwować swój cykl :)

Zacznij się sobie bardziej przyglądać , jak zmienia ci się śluz w trakcie cyklu itd.

Możesz też spróbować testów owulacyjnych jeżeli masz wątpliwości co do owu a najbardziej wiarygodny jest monitoring u ginekologa.

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie testy owu są już mi znane i od kilku miesięcy obserwuję swój śluz i widzę sporo zależności w kontekście cyklu.

Próbuje się skupić też właśnie od kilku cyklów na rozpoznaniu i „wyczuciu swojej owulacji”, ale właśnie nic, 🤦🏻‍♀️stąd moje zastanowienie, czy każda kobietka to czuje, czy tylko ze mną coś jest nie tak 😂

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda ale myślę że jeśli się staracie o dziecko to warto przejść się do swojego lekarza zobaczyć czy te owulacje są :) to rozwieje wiele wątpliwości i pozwoli zaoszczędzić czas.

A miesiączki masz regularne? Bo z reguły jak nie ma owulacji to ten cykl jest rozregulowany albo są skąpe itp . Ale też nie ma reguły :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest nieco skomplikowanie, bo mam PCO, z podejrzeniem PCOS. Cykle w miarę regularne.
    Dopiero zaczynamy starania, więc na razie lecimy naturalnie (nie chcemy dokładać sobie stresu dodatkowymi badaniami), ale gdy potrwa to dłużej na pewno wybiorę się na monitorowanie cyklu + inne badania, które zalecił ginekolog. 😄

Nasza rzeczywistość:

__

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie , lepiej bez stresu ❤️ trzymam kciuki 🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ