X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niewyczuwalna owulacja - jak ją rozpoznać
Odpowiedz

Niewyczuwalna owulacja - jak ją rozpoznać

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam, że wiele z Was czuje swoją owulacje poprzez ból jajnika itp.
    Ja swojej NIGDY nie poczułam, nie odczuwam żadnego ukucia, czy bólu 🤔 czy każda z Was ma dar rozpoznawania tych dni? Czy może nauczyłyście się zwracać na nie uwagę?

Aż zastanawiam się, czy u mnie wszystko jest w porządku 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 12:30

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda kobieta czuje owulacje , ja dopiero zaczęłam ją zauważać jak zaczęłam się skupiać i nauczyłam obserwować swój cykl :)

Zacznij się sobie bardziej przyglądać , jak zmienia ci się śluz w trakcie cyklu itd.

Możesz też spróbować testów owulacyjnych jeżeli masz wątpliwości co do owu a najbardziej wiarygodny jest monitoring u ginekologa.

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie testy owu są już mi znane i od kilku miesięcy obserwuję swój śluz i widzę sporo zależności w kontekście cyklu.

Próbuje się skupić też właśnie od kilku cyklów na rozpoznaniu i „wyczuciu swojej owulacji”, ale właśnie nic, 🤦🏻‍♀️stąd moje zastanowienie, czy każda kobietka to czuje, czy tylko ze mną coś jest nie tak 😂

Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda ale myślę że jeśli się staracie o dziecko to warto przejść się do swojego lekarza zobaczyć czy te owulacje są :) to rozwieje wiele wątpliwości i pozwoli zaoszczędzić czas.

A miesiączki masz regularne? Bo z reguły jak nie ma owulacji to ten cykl jest rozregulowany albo są skąpe itp . Ale też nie ma reguły :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest nieco skomplikowanie, bo mam PCO, z podejrzeniem PCOS. Cykle w miarę regularne.
    Dopiero zaczynamy starania, więc na razie lecimy naturalnie (nie chcemy dokładać sobie stresu dodatkowymi badaniami), ale gdy potrwa to dłużej na pewno wybiorę się na monitorowanie cyklu + inne badania, które zalecił ginekolog. 😄

Rest 😴😴😴
    __

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie , lepiej bez stresu ❤️ trzymam kciuki 🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ