SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Niewyczuwalna owulacja - jak ją rozpoznać
Odpowiedz

Niewyczuwalna owulacja - jak ją rozpoznać

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam, że wiele z Was czuje swoją owulacje poprzez ból jajnika itp.
    Ja swojej NIGDY nie poczułam, nie odczuwam żadnego ukucia, czy bólu 🤔 czy każda z Was ma dar rozpoznawania tych dni? Czy może nauczyłyście się zwracać na nie uwagę?

Aż zastanawiam się, czy u mnie wszystko jest w porządku 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 12:30

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer zarodka AA
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    19-20.09 • krwawienia i plamienia - krwiaczek 🩺😭
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • USG
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda kobieta czuje owulacje , ja dopiero zaczęłam ją zauważać jak zaczęłam się skupiać i nauczyłam obserwować swój cykl :)

Zacznij się sobie bardziej przyglądać , jak zmienia ci się śluz w trakcie cyklu itd.

Możesz też spróbować testów owulacyjnych jeżeli masz wątpliwości co do owu a najbardziej wiarygodny jest monitoring u ginekologa.

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie testy owu są już mi znane i od kilku miesięcy obserwuję swój śluz i widzę sporo zależności w kontekście cyklu.

Próbuje się skupić też właśnie od kilku cyklów na rozpoznaniu i „wyczuciu swojej owulacji”, ale właśnie nic, 🤦🏻‍♀️stąd moje zastanowienie, czy każda kobietka to czuje, czy tylko ze mną coś jest nie tak 😂

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • USG
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda ale myślę że jeśli się staracie o dziecko to warto przejść się do swojego lekarza zobaczyć czy te owulacje są :) to rozwieje wiele wątpliwości i pozwoli zaoszczędzić czas.

A miesiączki masz regularne? Bo z reguły jak nie ma owulacji to ten cykl jest rozregulowany albo są skąpe itp . Ale też nie ma reguły :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest nieco skomplikowanie, bo mam PCO, z podejrzeniem PCOS. Cykle w miarę regularne.
    Dopiero zaczynamy starania, więc na razie lecimy naturalnie (nie chcemy dokładać sobie stresu dodatkowymi badaniami), ale gdy potrwa to dłużej na pewno wybiorę się na monitorowanie cyklu + inne badania, które zalecił ginekolog. 😄

Ponad 2.5 roku starań 🤍

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • USG
    __

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie , lepiej bez stresu ❤️ trzymam kciuki 🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ