Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Odpowiednie dni do starania
Odpowiedz

Odpowiednie dni do starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Moje cykle przeważnie to 28 dni w tamtym cyklu okres opóźnił mi się 4 dni ale myślę ze to przez stres ( śmierć dziadka) obstawiam że w ten cykl będzie trwał 28 dni. 11 dnia cyklu zauważyłam u siebie ból podbrzusza trwający do dzisiaj czyli 13 dnia cyklu,( także przy stosunku "czułam" jajnik) czy możliwe że była w tych dniach owulacja?? czy za wcześnie??? i kolejne pytanie kochałam się z mężem 10,11,12,13 dnia cyklu zamierzam jutro dać odpoczynek mężowi;p i jeszcze 15,16,17 dzień cyklu, czy są to wg was odpowiednie dni do starań??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 16:33

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że to była owulacja. Jednak najlepiej mierzyć temperaturę i zapisywać objawy lub robić testy owulacyjne, wtedy będziesz miała wszystko czarno na białym ;) A co do dni starań to są różne opinie. Jedni mówią że co dzień to za często, że powinno się dawać plemnikom dzień przerwy na regenerację. A inni że co dzień jest ok, więc wyboru musisz dokonać sama ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nie musisz do każdego pytania zakładać wątku bo robi się trochę syf ;) Nie mówię tego złośliwie, po prostu jak masz pytanie to wejdź na któryś z wątków i zapytaj, jak nie na jednym to na drugim, na pewno znajdzie się jakaś dobra duszyczka która Ci odpowie :)

agniesja lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ