Forum Starając się - ogólne Odział ginekologiczno-endokrynologiczny
Odpowiedz

Odział ginekologiczno-endokrynologiczny

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 11 lipca 2013, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy któraś z Was była może skierowana na badania podczas trwania okresu na odział ginekologiczno-endokrynologiczny? Jeśli tak to ile dni to trwało i jakie badania Wam wykonywali? Czekam mnie właśnie taka wizyta i strasznie się stresuję bo nie wiem co mnie tam czeka. I to jeszcze podczas okresu jak to taki dyskonfort do tego...

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2013, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wtedy sie idzie w czasie okresu to robią badania z krwi hormonalne usg również robią a od szpitala zależy ile dni trzymają bo to zależy od umowy z nfzem ja byłam niecałe trzy doby :)

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 11 lipca 2013, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa a zdiagnozowali co Ci jest? Czy te badania to takie wielkie nic na które trzeba czekać tyle czasu?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 14 lipca 2013, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze któraś z Was sie wypowie w tym temacie?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Makak Ekspertka
    Postów: 229 198

    Wysłany: 15 lipca 2013, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina, ja miałam taką "przyjemność", ale to było bardzo dawno temu. W szpitalu spędziłam tydzień, miałam codziennie pobieraną krew, zbiórkę moczu. Nie wiem dokładnie co mi badali, ale odebrałam gruby plik wyników. Dla mnie to było nieprzyjemne, bo nie było nawet WC w pokoju, tylko takie wspólne na korytarzu, z zepsutymi klamkami w kabinach. I weź tu człowieku zrób siusiu do pojemnika, jak ci się drzwi nie domykają ;) Tylko, że ja miałam wtedy 17 lat, a do szpitala skierowała mnie moja endokrynolog, bo już wtedy było wiadomo, że coś ze mną jest nie tak. Nic mi nie mówiła, nic nie tłumaczyła, nie powiedziała nawet co dokładnie będą badać.

    20110812580114.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 15 lipca 2013, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to naprwedę nie za wesoło. Mnie wpierw skierowała gin do endokrynologa a ten już a pierwszej wizycie już po samym wywiadze bez zadnych wyników stwierdził że spotkamy sie na odziale. Boje się strasznie bo nie wiem czego sie tam moge spodziewać. A jestem przezczęśliwa bo mój męzuś wczoraj tak sam z niczego zaproponował żebym go umówiła na wizytę że on tez może by sie przebadał tak dla pewności czy wszystko jest w porządku.:D

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2013, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś leżałam na oddziale endokrynologicznym a wskazaniem było podejrzenie PCOS (a powiem,że to podejrzenie było takie mocno naciągnięte, bo w sumie tylko brało się z nieregularnych @)....musiałam być zaraz po rozpoczęciu cyklu (a więc w trakcie @) i powiem tak - leżałam 3 czy 4 dni i dopiero ostatniego dnia miałam badanie ginekologiczne...wszystkie wcześniejsze badania były z krwi,więc nie miałam problemu z tym...wenflon cały czas na ręce miałam i już...a badania te są naprawdę baaaaaaaaaardzo ważne,bo czasem wykażą byle pierdołę, którą da się wyleczyć i zaraz szczęśliwie zafasolkuje się..
    Dlatego dzastina nie przejmuj się, a raczej ciesz,że lekarz chce dociekać, gorzej, gdy bagatelizuje problemy...albo odsyła z kwitkiem i każe wrócić jak dłuuuuuuuugo nie udaje się.
    No i należy się cieszyć,że da się zrobić kompleksowo badania w szpitalu a więc na NFZ niż na własny koszt :)
    Nic tylko optymistycznie podejść do tematu!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 23:53

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 23 lipca 2013, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puki co nawet się cieszę. Dołuje mnie tylko to czekanie bo powiedziel mi ze terminy są listopad grudzień ale kazała dzwonić na początku września jak tylko dostanę @ i zobaczymy czy uda się mnie wcisnąć.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • hondek Ekspertka
    Postów: 226 151

    Wysłany: 21 listopada 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona_niunia na skierowaniu na pewno masz numer telefonu do szpitala. Zadzwoń i powiedz, że otrzymałaś skierowanie do szpitala i wszystko Ci powiedzą. Ja byłam osobiście zapytać o terminy, a to dlatego, że szpital mam niedaleko.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego