X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Okres po porodzie przy karmieniu piersia/ciaza a kp
Odpowiedz

Okres po porodzie przy karmieniu piersia/ciaza a kp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bianka1986 Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, napiszcie prosze jak wygladaly Wasze pierwsze okresy po porodzie . Interesuja mnie mamy karmiace piersia. A moze sa takie, ktore zaszly w ciaze karmiac?

LIDKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja karmilam 20 miesięcy. Okres wrócił mi po około 12 miesiącach karmienia ale był bardzo nieregularny i cykle trwały po 40-60dni i były bezowulacyjne. Jak odstawiłam w 20tym miesiącu to dostałam tabletki dostinex na obniżenie poziomu prolaktyny i w tym cyklu zaszła w ciążę. Ale znam osobiście kobiety które zaszły w ciążę karmić piersią

makalotia lubi tę wiadomość

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ja okres dostałam już 3 miesiące po porodzie ale nie każdy jest owulacyjny. Karmię piersią prawie 10-miesięczną córkę. Staramy się już 5 cykli, na razie nic z tego.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ