Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Opóźniony cykl miesiaczkowy
Odpowiedz

Opóźniony cykl miesiaczkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia01200 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Od urodzenia pierwszego dziecka mam regularne cykle co 29-33 dni, teraz cykl opóźnia mi się o 30 dni ..
    Wszystkie testy wychodzą negatywne, beta HCG wyszła 0,1.
    W 6 dniu spóźnienia okresu pojawiło się plamienie, myślałam że to początek okresu ale nie. To plamienie zdarzyło się parę dni po stosunku bez zabezpieczenia.
    Ogólnie nie zabezpieczamy się z mężem, ponieważ chcielibyśmy mieć drugie dziecko.
    Od 2 tyg okropnie dokucza mi ból w dole brzucha, taki jak podczas okresu, do tego ból w dole pleców, zgaga (w pierwszej ciąży okropnie mi dokuczała już od pierwszego.miesiaca pierwszej ciąży) bardzo często chodzę do toalety sikać.
    Wykonałam testy ciążowe z czego dwa były negatywne a na jednym pojawiła się delikatna czerwona kreska. Beta HCG wyszła ujemna. Za 5 dni idę do mojej ginekolog
    Czy jest możliwość że testy wychodzą błędne? Że HCG mogło też wyjść błędne?
    Czy któraś z was miała taką sytuację?

15.12.2022 ⏸️ pozytyw
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zdarzyło mi się ze cykl się tak wydłużył. U mnie to podwyższona prolaktyna która blokowała owulacje a tym samym wydłużała cykl. Poszłam do ginekologa bo testy negatywne a okresu brak byłam chyba w 70dc okazało się na badaniu ze właśnie mam owulacje i ze za dwa tygodnie powinnam dostać okres i tak było:) pewnie dostaniesz tabletki na wywołanie i zleci Ci badania hormonów. Myśle ze badanie z krwi raczej by Cię nie oszukało

Natalia01200 lubi tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01200 wrote:
    Hej!
    Od urodzenia pierwszego dziecka mam regularne cykle co 29-33 dni, teraz cykl opóźnia mi się o 30 dni ..
    Wszystkie testy wychodzą negatywne, beta HCG wyszła 0,1.
    W 6 dniu spóźnienia okresu pojawiło się plamienie, myślałam że to początek okresu ale nie. To plamienie zdarzyło się parę dni po stosunku bez zabezpieczenia.
    Ogólnie nie zabezpieczamy się z mężem, ponieważ chcielibyśmy mieć drugie dziecko.
    Od 2 tyg okropnie dokucza mi ból w dole brzucha, taki jak podczas okresu, do tego ból w dole pleców, zgaga (w pierwszej ciąży okropnie mi dokuczała już od pierwszego.miesiaca pierwszej ciąży) bardzo często chodzę do toalety sikać.
    Wykonałam testy ciążowe z czego dwa były negatywne a na jednym pojawiła się delikatna czerwona kreska. Beta HCG wyszła ujemna. Za 5 dni idę do mojej ginekolog
    Czy jest możliwość że testy wychodzą błędne? Że HCG mogło też wyjść błędne?
    Czy któraś z was miała taką sytuację?

Mógł sie zdarzyć cykl bezowulacyjny i dlatego jest taki długi. Ja przy takim cyklu też miałam plamienie i miesiączka przyszła dopiero w 56dc. Skoro spóźnia sie aż o 30 dni to na pewno dostaniesz od ginekologa coś na wywołanie. Chyba, że to jednak ciąża bo różne cuda sie zdarzają. Ja zaszłam np w 40 dc 😜 ale myślę, że już jakiś test czy bhcg by wyszła. U ginekologa na pewno wszystkiego sie dowiesz😊

Natalia01200 lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ