Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja , testy ciążowe
Odpowiedz

Owulacja , testy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martyna121 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , powiedzcie mi kochane jak to jest z tym testowaniem ? Pamietam gdy zaszłam w pierwszą ciąże dwie kreski pojawiły się już 9 dni od owulacji , kilka dni przed @ wiedziałam ze jestem w ciąży . Teoretycznie powinnam być 12,13 dpo , owulacja powinna być około 9,10 czerwca . Wczoraj wykonałam bobo test o czułości 25 ml i nie wiem czy był po prostu felerny bo w przeciągu tych przepisowych 5 minut pojawił się cień kreski .. dzisiaj powtórzyłam innej firmy i chyba wyszedł negatywny bo niczego tam nie widziałam , ewentualnie pod światło może coś tam .. cykle mam troszkę nieregularne po porodzie wiec ciężko mi powiedzieć kiedy powinnam dostać miesiączkę . Według kalendarza ma pojawić się 24.06 chociaż nie mam pewności . Jeśli chodzi o objawy to moje piersi są bardzo tkliwe ( jak nigdy dotąd ) i dzisiaj po południu czułam dość intensywne kłucie jajnika z którego była owulacja , aż po prostu promieniowało na nogę , tak Jak w pierwszej ciąży , chodź trwało to o wiele dłużej . Czy jest tu jakaś mamuśka lub staraczka której testy wychodziły negatywne dwa trzy dni przed spodziewana miesiączka a mimo to były w ciąży ? Pozdrawiam serdecznie

• alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 dpo zrobiłam test - negatywny. Pojechałam też na betę, bo miałam tego dnia wesele znajomych i chciałam wiedzieć czy mogę pić 🙈. Beta negatywna. Po weselu, w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiłam test, piękne 2 kreseczki, które dziś mają juz 13 miesięcy :p

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Martyna121 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak wszystko jest możliwe 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ