Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paciorkowiec B - GBS
Odpowiedz

Paciorkowiec B - GBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Celine90 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, własnie dostałam wynik z posiewu pochwy :( bakteria taka jak w tytule.. Wyzyte mam dopiero za 2 tygodnie. Miałyście może doświadczenia z tą bakterią w pochwie PRZED staraniem się o maleństwo? Bo to nas teraz blokuje...

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tą bakterie, dopiero dowiedziałam się w ciąży ale wszystko ok - dostałam antybiotyk przy porodzie i dzidzia zdrowa. Teraz przed rozpoczęciem starania byłam u ginekologa i powiedział, że nie ma sensu tego leczyć bo i tak wróci także mamy się starać i nie przejmować :) Zresztą nawet jakbym sie podjęła leczenia ro raczej nikłe szansy że zniknie nawet na chwile,, a nawet jeśli to zaraz wróci więc pewni nawet nie zdąże zajść w ciąże. Nie przejmuj się nią w ogóle :) ale z ciekawości daj znac co lekarz powie

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszła ta bakteria dwa miesiące temu. Lekarz powiedział, że skoro nie jestem w ciąży i nie mam objawów to nie będziemy tego leczyć. Potem od koleżanki się dowiedziałam, że to może czasami prowadzić do problemów z utrzymaniem ciąży, chociaż oczywiście nie zawsze. I teraz się zastanawiam czy nie iść do lekarza i powiedzieć, że jednak mam objawy, żeby to wyleczyć, bo chce zacząć starania o drugie dziecko.
    Daj znać co Tobie lekarz powiedział, też jestem ciekawa.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie leczy się paciorkowca w pochwie jeśli nie jest się w ciązy. Możesz go mieć a za np 2 miesiące może byc czysto. Często bytują przejściowo w pochwie. Pracowałam jako mikrobiolog.

Evli lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatnich dwóch wymazach miałam kolonie paciorkowca ale grupy D, brałam globulki na odbudowanie flory.
    Teraz w trzecim wymazie wyszedł grupy B po D ani śladu...
    Może sobie też sam pójdzie ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie leczy się paciorkowca w pochwie jeśli nie jest się w ciązy. Możesz go mieć a za np 2 miesiące może byc czysto. Często bytują przejściowo w pochwie. Pracowałam jako mikrobiolog.
    To dobra wiadomość, dzięki :)
    A czy mąż się tym może zarazić? I czy jego się leczy jak np będę w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:57

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Evli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam antybiotyk na 10 dni :(
    Lekarz twierdzi że lepiej wyleczyć przed ciąża ...

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ