pierwsze, najwcześniejsze objawy ciąży
-
Hej opryszczka była moim pierwszym objawem po którym zrobiłam test. Nigdy nie miała opryszczki. No i oczywiście brak sił.08.12 transfer 3 A.A
14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
17.08.2021 👶 Tomasz
22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
Progesteron 10.50 ng/ml
12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
Progesteron 13.4 ng/ml
14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
Progesteron 15 ng/ml
16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
Progesteron 15.2 ng/ml
03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
25.07.2023 🖤🖤🖤🖤 -
Hejka przyszłam z takim pytaniem czy jest możliwe abym była w ciąży. Ostatni @ skończył mi się 13 września, dzień po nim 14/15 (mieliśmy) się kochać lecz chłopak był w połowie i nie mógł wejść przez suchość i zrezygnowałam z dalszej próby przez chumor (było trochę gorzej i nie miałam na nic ochoty)
Tydzień później w czw 19 września (owulacja miała być 22/23)znów spróbowaliśmy z zabezpieczeniem i brzydko tak powiem (było raz i od razu wyjęte) bo dowiedziałem się że chłopak już doszedł 😜 ale z jego słów było to poza. 4/5 dpo znów pojawił mi się śluz "płodny" bardziej kremowy , był tylko na papierze np 1-2 razy dziennie uznałam że to dziwne.po 2 dniach było go mało, kremowy jak po owulacji i tak przez 2 dni. W skrócie codziennie inny śluz. Naczytałam się potem i nakręciłam że jestem. @ miał być 8/9 mam regularne, więc tydzień przed powinny zacząć boleć mnie piersi jak zawsze, ale nic okres spóźnia mi się 2 dni czuję ból jak na @ taki jak zawsze temp.w normie. Nie wiem co mam myśleć śluz do terqz raz taki raz taki
Dodam że byłam lekko przeziębiona między 17 a 20 czyli przed owulacja
Niepotrzebnie się nakręcam o stresuje
Mój cykle 31 dniowe -
Zrób test ciążowy albo idź na beta HCG. Z fusów nikt Ci nie wywróży.
Ona_39 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
dejzi36 wrote:Hej dziewczyny, podzielcie się proszę swoimi pierwszymi objawami ciąży, najbardziej zależy mi na objawach w pierwszych tygodniach, zaraz po pozytywnym teście, albo co skłoniło was jednak do zrobienia testu i wyszedł pozytywny
Żadnych objawów nie miałam. Do zrobienia testu skłonił mnie fakt że mi nie spadła temperatura dzień przed planowaną miesiączka. -
Za jednym razem miałam jednodniowe lekkie plamienie prawdopodobnie implantacyjne 10-11 dpo. Oprócz tego na wczesnym etapie nie miałam żadnych specyficznych objawow, innych niż na zbliżający się okres.
Dopiero parę tygodni później zwiększył się ból piersi i pojawiły się mdłości. -
Na 7-3 dni przed okresem miałam zgagę gdzie ostatnio miewałam ją parę lat wcześniej. Zawsze też na 3 dni przed okresem miałam brunatne plamienia, a tym razem nic takiego nie było. Robiąc test na dzień przed spodziewanym okresem (miałam regularne cykle i ja raczej z tych nietestujących się) zobaczyłam na teście cień cienia, a później przyszedł pozytywny wynik bety i dwa kolejne testy dzień po dniu z mocniejszymi kreskami.
-
nick nieaktualnyWitam
Wczoraj powinnam dostać @. Mam cykle 28/29
Zrobiłam 3 testy płytkowe
Wszystkie wyszły negatywnie
Więc poszłam zrobić badania
Nie mam tarczycy więc po za hcg robiłam glukozę, TSH, ft3, ft4, morfologię
Hormony tarczycy wyszły ok, za niska glukoza ale z tym mam problem od lat, spadki glukozy czasem doprowadzają u mnie do zasłabnięcia.
Beta hcg 6,8 Wynik wydaje mi się trochę niski na ciążę bo czytam że większość wyników przekracza 25.
-
1989ĵjjjjĵj wrote:Witam
Wczoraj powinnam dostać @. Mam cykle 28/29
Zrobiłam 3 testy płytkowe
Wszystkie wyszły negatywnie
Więc poszłam zrobić badania
Nie mam tarczycy więc po za hcg robiłam glukozę, TSH, ft3, ft4, morfologię
Hormony tarczycy wyszły ok, za niska glukoza ale z tym mam problem od lat, spadki glukozy czasem doprowadzają u mnie do zasłabnięcia.
Beta hcg 6,8 Wynik wydaje mi się trochę niski na ciążę bo czytam że większość wyników przekracza 25.Marcycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
1989ĵjjjjĵj wrote:Dziękuję.
Powtórzę w takim razie jutro rano. -
Hej dziewczyny 😊 mam pytanie moje 3 ostatnie cykle były dość nieregularne . Staramy się o dziecko po poronieniu w lutym . Od dwóch dni mam brązowe plamienia w sumie nigdy tak przed @ nie miałam . Z testów owulacyjnych wychodzi ze to 10 dpo powinno wyjść już coś na teście ?
-
nick nieaktualnyAga1212 wrote:Hej dziewczyny 😊 mam pytanie moje 3 ostatnie cykle były dość nieregularne . Staramy się o dziecko po poronieniu w lutym . Od dwóch dni mam brązowe plamienia w sumie nigdy tak przed @ nie miałam . Z testów owulacyjnych wychodzi ze to 10 dpo powinno wyjść już coś na teście ?
Różnie może być. Mi nie pokazywały nic testy.
Dopiero beta w dniu @ 6,8 wczoraj. Jutro idę powtórzyć Bete czy rośnie czy nie. @ brak . Mam silne bóle w miednicy. -
Hej Dziewczyny,
Jestem w fazie oczekiwania... 6 dni po owulacji miałam dziwne uczucie ciągnięcia w podbrzuszu/pachwinie z lewej strony, od czasu do czasu lekko czuję jakby coś się działo z tej lewej strony, ale też nie wiem czy to nie przez nadmierną obserwację ciała, piersi i brodawki zrobiły się jakby delikatniejsze, koszmar nocny co podobno wymienia się na anglojęzycznych stronach jako jeden z wczesnych symptomów... generalnie nie mam bolesnych miesiączek, ale gromadzę wodę, więc te piersi miewałam napuchnięte... ale pozostałe albo są zbiegiem okoliczności albo coś jest na rzeczy, nie mam nadmiaru śluzu, pojawiła mi się jakby skóra a podobno jest na odwrót... miesiączka spodziewana w przyszłym tygodniu... Co myślicie?
-
Hej, ja od około 5dpo miałam mega zgagę po wszystkim co zjadłam oraz chodziłam siku co pół godziny albo i częściej. A że byłam na urlopie i dużo chodziliśmy to było to trochę problematyczne bo co chwilę szukałam toalety. 🙃
Pozytywny miałam w 11 dpo. -
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum, staramy się z mężem od niedawna (2 miesiąc), ale postanowiłam napisać, bo już zaczęłam trochę "fiksować" na tym punkcie i chyba wymyślać sobie objawy jestem dziś 13 dpo i test negatywny, @ planowo powinna przyjść za 2 dni. Co mnie zastanawia to dość dziwne odczucia. Przez 2 dni miałam gorzki posmak w ustach, co się nigdy nie zdarzało, wcześniej miałam dziwne uczucie w brzuchu, jakby ból mięśni, mimo, że żadnych ćwiczeń nie wykonywałam. Mąż ma wyjazdową pracę, tak więc w tym cyklu udało się 3 dni przed owulacją oraz 2 dni po. Czy są jakieś szanse na ciążę?
-