Plamienie
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny jestem tu Nowa
I mam nadzieję ze z wami uda mi się szybciej postarać o dzidzie.
A problem mój Jest taki ze teraz akurat mam dni płodne i wczoraj jak mierzylam sobie wysokosc macicy zauważyłam krew..
I dziś rano nie stety znowu krew. Mój aż się zdziwił ze 2 raz w miesiącu okres mam.
Dziewczyny co to może być? -
nick nieaktualny
-
a moze to po portu plamienie okolowulacyjne..
niestety w momencie tzw odczopowania ..na poczatku dni plodnych moz pojawic sie resztka @ , u mnie nie ra zpojawia sie sluz wtedy takim lekkim krwawiniem,, nitkami krwi ..
ale.. trzeba tez wykluczyc nadzerke.. wiec wspomnij o tym lekarzowi niech porobi badania -
nick nieaktualny
-
Żeby doszło do poronienia, musiało by najpierw dojść do zagnieżdżenia. Do zagnieżdżenia dochodzi 5-12 dni po owulacji. Jeśli teraz masz dni płodne to do owulacji jeszcze nie doszło. Poronić możesz za 2 tygodnie, a nie teraz.
Poczytaj sobie pytania i odpowiedzi w zakładce Baza Wiedzy. -
Pati,
ja od owulacji zmagałam się z plamieniami, aż do miesiączki. Strasznie to uciążliwe było, a z drugiej strony się przyzwyczaiłam
Jak zaczęliśmy się o dziecko starać poszłam go ginelologa, okazało się, ze mam za wysoka prolaktynę. Dostałam dostinex i jak ręką odjął- plamienia ustały02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Witam. Jestem trochę zaniepokojona, bo ostatnią miesiączkę miałam 2 sierpnia (trwała 7 dni) i kochałam się bez zabezpieczenia (jakieś 5 minut bez wytrysku) w ostatnim dniu miesiączki oraz w 14 i 15 dniu cyklu. Od 2-3 dni mam plamienie najpierw kawowe, potem brązowe, bardzo ciemne, a po podcieraniu zauważyłam nawet ciemną krew, wszystko dość skąpe, czasem nie ma nic, czasem troszeczkę. Pobolewa mnie podbrzusze, czuję delikatne bulgotanie i kłucie w jajnikach. Nasila się wieczorem. Aktualnie mam mieszaninę, raz brązowe a raz ciemna krew, gęste. Według mojego elektronicznego kalendarzyka jestem już parę dni po owulacji, a wcześniejsze cykliczne plamienia odbywały się tylko w dniach płodnych i podczas owulacji. Dodam, że od 3-4 miesięcy zauważyłam, że moje cykle są coraz krótsze. Aktualnie wynoszą między 18-26 dni, a kiedyś regularne 30. Czy istnieje możliwość, że jestem w ciąży, jeśli plamię po owulacji? Czy to po prostu coś innego?
-