X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plamienie na poczatku ciązy
Odpowiedz

plamienie na poczatku ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fasolcia Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała i czy może przybliżyć mi jak to wygląda?

03.09.2013 :(( 6 tyg. Aniołek
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie na początku ciązy zazwyczaj (nie zawsze) zwiastuje coś niedobrego. Natychmiast trzeba udać się do lekarza. Ja tak miałam w pierwszej ciązy niestety straconej. Także u mnie była oznaką rozpoczynającego się poronienia.
    Dlatego niezwłocznie nalezy udać się do lekarza !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie (a nawet podkrwawianie) niestety również nie było neutralne - straciłam ciążę dość szybko, bodajże w 6 tygodniu. Później wyszło, że zawinił za niski progesteron, plamienie było w tym wypadku objawem. Może być objawem wielu problemów - polipa, odklejania się kosmówki, krwiaka, trzeba to sprawdzić.

Ale mam koleżanki, które plamiły na początku ciąży i nic złego się nie działo, tak też się zdarza, taka ich "uroda". ZAWSZE jednak plamienie trzeba skonsultować z lekarzem i nie czekać kilka dni na wizytę, tylko najlepiej pojechać na dyżur ginekologiczny do szpitala. Nie wolno tego bagatelizować.

rybka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ