Plamienie przed okresem przekreśla ciążę?
-
Cześć dziewczyny:)
Czy któraś z Was mimo plamień zaszła w ciążę?
Mam plamienia przed miesiączką od czasu poronienia mojej pierwszej ciąży. Badania, USG wszystko prawidłowe a plamienia występują. Teraz w tym cyklu byłam stymulowana, plamienia pojawiły się ale mam wrazenie że są mniejsze. Ale nie zniknęły.
-
Agnieszka00 a jak długo jesteś po poronieniu? Ja do tej pory miałam 2 miesiączki po poronieniu i przed każdą jak i po każdej plamiłam...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Kurcze to rzeczywiście długo, i żaden z lekarzy nie miał nawet podejrzeń dlaczego tak może być? Moja ginekolog mówi żebym się tym zupełnie nie przejmowała tyle że u mnie to trwa zdecydowanie krócej ale jeśli nie minie to pewnie zacznę dopytywać i szukać.
A co do zajścia w ciążę z plamieniami to widziałam tutaj wiele wykresów dziewczyn które plamiły a mimo to udało im się zajść w ciążę więc bądź dobrej myśli :*🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
mieli podejrzenia że może hormony szaleją... badałam wszystko ok, USG też prawidlowe, dostałam nawet luteine i duphaston mimo prawidłowego wyniku progesteronu. Nic to nie dało. Plamienia zaczynają się około 19 dc... U Ciebie wcale tak nie musi być i mam nadzieję że twoje plamienia szybko zniknął :*
-
agnieszka00 wrote:mieli podejrzenia że może hormony szaleją... badałam wszystko ok, USG też prawidlowe, dostałam nawet luteine i duphaston mimo prawidłowego wyniku progesteronu. Nic to nie dało. Plamienia zaczynają się około 19 dc... U Ciebie wcale tak nie musi być i mam nadzieję że twoje plamienia szybko zniknął :*
witam w klubie,ja mam też zawsze plamienia (od 7 dpo) luteina troszkę je zmniejszała,tak że przychodziły dopiero 3-4 dni przed@) ale były mimo to
-
Dziewczyny, mój organizm chyba wariuje dziś 16dc a ja plamie, masakra jakaś. Wcześniej zdarzało się to około 2-3dni przed @ a teraz w środku cyklu, i do tego of usunął mi dzień owulacji po dzisiejszym spadku temperatury...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
agnieszka00 wrote:Cześć dziewczyny:)
Czy któraś z Was mimo plamień zaszła w ciążę?
Mam plamienia przed miesiączką od czasu poronienia mojej pierwszej ciąży. Badania, USG wszystko prawidłowe a plamienia występują. Teraz w tym cyklu byłam stymulowana, plamienia pojawiły się ale mam wrazenie że są mniejsze. Ale nie zniknęły.
A badałaś może poziom prolaktyny?
U mnie po poronieniu 2 lata temu , zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Kołatanie serca przed okresem, silniejsze pmsy. Po roku od poronienia, w wyniki silnego stresu zaczęłam też plamić, przez kolejny rok (plamienia przed, po @, w połowie cyklu).
Drożność była ok, hormony tez. Poza niedoczynnością tarczycy, która ustawiłam, ale plamienia nadal były.
Od lekarzy słyszałam, że to normalne i takie tam. Przestałam plamić jak zaczęłam łykać niepokalanek. Od dwóch cykli okres zaczyna się juz normalnie i trwa krócej. Ostatni cykl trwał 30 dni, jak za czasów liceum, a nie jak przez ostanie 2 lata-33 albo dłużej.
A najlepsze było to, że prolaktynę miałam i mam w normie. Co prawda w górnej normie, ale lekarz twierdził, że jest super. Mam chyba nadwrażliwy organizm
i chyba zwykłe normy nie do końca mnie dotyczą.
Nie uważam, że u Ciebie tez tak będzie, ale może to dobry kierunek?
Tymbardziej, że jak piszesz po stymulacji było lepiej. Czyli być może masz niewydolność ciałka żółtego. -
Ojkaojka wrote:A badałaś może poziom prolaktyny?
U mnie po poronieniu 2 lata temu , zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Kołatanie serca przed okresem, silniejsze pmsy. Po roku od poronienia, w wyniki silnego stresu zaczęłam też plamić, przez kolejny rok (plamienia przed, po @, w połowie cyklu).
Drożność była ok, hormony tez. Poza niedoczynnością tarczycy, która ustawiłam, ale plamienia nadal były.
Od lekarzy słyszałam, że to normalne i takie tam. Przestałam plamić jak zaczęłam łykać niepokalanek. Od dwóch cykli okres zaczyna się juz normalnie i trwa krócej. Ostatni cykl trwał 30 dni, jak za czasów liceum, a nie jak przez ostanie 2 lata-33 albo dłużej.
A najlepsze było to, że prolaktynę miałam i mam w normie. Co prawda w górnej normie, ale lekarz twierdził, że jest super. Mam chyba nadwrażliwy organizm
i chyba zwykłe normy nie do końca mnie dotyczą.
Nie uważam, że u Ciebie tez tak będzie, ale może to dobry kierunek?
Tymbardziej, że jak piszesz po stymulacji było lepiej. Czyli być może masz niewydolność ciałka żółtego. -
Cześć dziewczyny ja z mężem staramy się już 12 miesięcy i w tym cyklu wystąpiło u mnie plamienie takie ciemno brązowe miałam jest jakieś 3-4 dni a dzisiaj nic ustało a powinnam w sumie dostać @ i zastanawiam się czy się martwić. Bo ani @ ani plamień
-
Jus@tyna wrote:Cześć dziewczyny ja z mężem staramy się już 12 miesięcy i w tym cyklu wystąpiło u mnie plamienie takie ciemno brązowe miałam jest jakieś 3-4 dni a dzisiaj nic ustało a powinnam w sumie dostać @ i zastanawiam się czy się martwić. Bo ani @ ani plamień
-
plamienie w dniu lub około owulacji może się wiązać z szybkim spadkiem estradiolu
-
Agnieszka00 niestety po 4 dniach plamień przyszła @. Ja jak widzę takie ciemnobrązowe plamienia to od razu się martwię bo jak w lutym przed @ miałam takie plamienia to się okazało że to ciąża pozamaciczna.
Kania85 właśnie słyszałam że plamienia są też przez niska prolaktynę,estriadol lub torbiel. A ja mam taki mały torbiel na który włąśnie dostałam leki 15 stycznia się dowiem czy jeszcze go mam.
-