Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PMS (ZNP - Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego)
Odpowiedz

PMS (ZNP - Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Drugi raz w tym roku miałam identyczną sytuację. Od ponad tygodnia (była to moja faza lutealna) byłam wręcz przekonana, że jestem w ciąży. Codzienne mdłości, ból podbrzusza, jajników i krzyża nie do wytrzymania, obrzmiałe piersi, skurcze macicy. Już miałam robić betę! Ja wiem, że psychika może nas zmylić, ale tym razem byłam na lekach przeciwbólowych, bo tak cholernie wszystko bolało. Wczoraj miała być @ i przyszło delikatne, brązowe plamienie, gdzie podczas mojego okresu wręcz leje się ze mnie przez dwa/trzy dni. Dziś czerwono, choć skąpo, jak na moje miesiączkowanie. W każdym razie zaznaczyłam w apce pierwszy dzień cyklu. Napiszcie proszę, czy któraś z Was ma/miała takie dolegliwości? Faktycznie wyszedł z tego okres, czy może ciąża? Ostatnio czytałam o PMS i jeśli tak mam teraz funkcjonować przed miesiączką, to ja się chyba wykończę 😩

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Drugi raz w tym roku miałam identyczną sytuację. Od ponad tygodnia (była to moja faza lutealna) byłam wręcz przekonana, że jestem w ciąży. Codzienne mdłości, ból podbrzusza, jajników i krzyża nie do wytrzymania, obrzmiałe piersi, skurcze macicy. Już miałam robić betę! Ja wiem, że psychika może nas zmylić, ale tym razem byłam na lekach przeciwbólowych, bo tak cholernie wszystko bolało. Wczoraj miała być @ i przyszło delikatne, brązowe plamienie, gdzie podczas mojego okresu wręcz leje się ze mnie przez dwa/trzy dni. Dziś czerwono, choć skąpo, jak na moje miesiączkowanie. W każdym razie zaznaczyłam w apce pierwszy dzień cyklu. Napiszcie proszę, czy któraś z Was ma/miała takie dolegliwości? Faktycznie wyszedł z tego okres, czy może ciąża? Ostatnio czytałam o PMS i jeśli tak mam teraz funkcjonować przed miesiączką, to ja się chyba wykończę 😩
    Hej, jak zaczyna się czerwona, żywa krew i pokrywa się z terminem okresu to ja bym się spodziewała raczej że to miesiączka. Czasami się zdarza plamienie w terminie okresu i okazuje się że kobieta jest w ciąży ale jak jest czerwono to bym nie liczyła. Czesto tez okres zaczyna sie od plamienia wlasnie. Nie wiem jakie krwawienie masz więc jak coś to zrób test lub bete. Często objawy okresowe i ciążowe się pokrywają, więc z samych objawów to ciężko coś wnioskować na 100 procent. Jeżeli napięcie przedmiesiączkowe będzie Ci dokskierac warto odwiedzić lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 06:46

• Chantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety od wczoraj cały czas czerwono, także zaczęłam nowy cykl. Niesamowite, jak dziwne sygnały daje nam ciało… Nie, żebym była jakaś przewrażliwiona - jedną ciążę mam już za sobą i mniej więcej pamiętam wszystkie dolegliwości. Poprzedni cykl był po prostu jakiś szaleńczy! Muszę opowiedzieć o tym mojej ginekolog. No nic, to już za nami i staramy się dalej 😊

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ