X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podwyższony hormon Androstendion
Odpowiedz

Podwyższony hormon Androstendion

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Liv Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

właśnie odebrałam wynik hormonu Androstendion jest podwyższony i wynosi 4.95 ng/ml
    Norma to Kobiety: 0,3 - 3,3 ng/ml
    Zmartwiłam się. Staramy się już 10 mcy, proszę o pomoc, może któraś z Was coś wie w temacie.

• werni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ten hormon podwyższony gin-endo kazał mi brać przez 3 miesiące anty. Zbadałam i faktycznie się obnizyl.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Liv Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie... Badałam też S-DHEA wyszło 324.2 ug/dl, jednak nie mam podanej normy, więc wynik niewiele mi mówi.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liv wrote:
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie... Badałam też S-DHEA wyszło 324.2 ug/dl, jednak nie mam podanej normy, więc wynik niewiele mi mówi.
    Też badałam DHEA-S ostatnio, bo 18.01
    normy u mnie są takie: 25.90 - 460.20
    ja mam 147,59.
    Ale nie byłam jeszcze na wizycie, bo czekam na resztę wyników, m.in. na androstendion :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ