porody domowe - program na TVN Style
-
ja się wypowiem na temat porodu w domu z nieco innej perspektywy.... moja koleżanka miała przypadek za krótkiej pępowiny i dziecko utkęło dosłownie gdyby nie natychmiastowa interwencja chirurgiczna byłoby naprawdę źle... dodam, że usg oczywiście niczego nie pokazało....
żeby na koleżanki się nie powoływać to powiem Wam, że ja osobiście przeżyłam poród tzw z rączką co sprawiło, że nie dość że mnie nacieli to jeszcze miałam pęknięcie 3 stopnia, poczytajcie sobie na necie, bo nie chcę się tutaj wdawać w szczegóły, ale gdyby nie szybkie interwnecje lekarzu straciłabym dużo krwi, choć i tak ubytek był spory... dodam, że usg też nic nie pokazało....
oczywiście można pisać jeszcze wiele, ale to jest oczywiście tylko moje zdanie przemyślcie poprostu, bo sale do porodów rodzinnych są spoko a poród jest najbardziej niebezpiecznym momentem ciąży gdzie wszystko się może zdarzyć zarówno Wam jak i Dziecku, a każdy poród jest inny, więc nic nie można przewidzieć a wtedy każda sekunda jest ważna....
a program i tak sama chętnie obejrzę koniec wywoduvanessa lubi tę wiadomość
-
Ja bym się bała rodzić w domu właśnie z podobnych powodów o których pisała Kasandra, ale to jest tylko moje zdanie jakie mam na ten temat i każdy ma prawo wyboru wedle uznania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 19:27
-