X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam zaglądać częściej a i tak nadążyć nie mogę i już nie pamiętam komu miałam odpisać.

Pushka ważne, że wiesz na czym stoisz i znasz wroga, też bym przystępowała do IVF na Twoim miejscu, tym bardziej że któraś z dziewczyn pisała, że na czas ciąży się endometrioza zahamowuje. Trzymam kciuczki za Ciebie cały czas🤞

Dziewczyny tule za dzisiejsze biele i małpy

Megi ale masz talent, piękne to cudo i trzymam kciuki za ładną bete🤞

A jeśli chodzi o przerwy w staraniach po operacji to orientujecie się czy trzeba się wstrzymywać i ewentualnie ile po laparoskopii?

Pusshka, Megipta lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja musze chyba zbadac wit D, bo na poczatku listopada mialam 56, ale dalej suplementowalam i teraz musze skontrolowac wynik czy odstawic calkiem czy zostawic jakas dawke podtrzymujaca. Wiecie moze czy chcac zbadac wit D musze ja odstawic kilka dni przed badaniem?
    Ja nie odstawiałam jak bralam 4000 IU, z tego co kojarzę Frutellka też nie odstawiała (po konsultacji ze swoją dr)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 06:17

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
    - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mnie nie będzie kilka dni ale pewnie będę podczytywac i lajkować.
    Mam nadzieję, że nie zabije mnie cena wynajmu norki bo w dalszym ciągu jestem bezrobotna 🤣
    Trzymajcie się ❤️🫶🏻

• blador2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka🫂 wracaj szybko, czekamy😘

Anka32 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    To zależy co było robione. W przypadku jakiś cięć w okolicach macicy /jajników od 3-6 miesięcy przerwy, jak ruszane jest coś w innych rejonach to minumum miesiąc przerwy. Wszystko zależy od danej sytuacji.

Zapomniałam dopisać, że u mnie ma być laparoskopia diagnostyczna, sprawdzenie drożności, ewentualnie zakładam że od razu wycinają zrosty jeśli to one blokują. Dziękuję za odpowiedź.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Mam nadzieję, że nie zabije mnie cena wynajmu norki bo w dalszym ciągu jestem bezrobotna 🤣
    Trzymajcie się ❤️🫶🏻

Żebyś tylko nie utknęła w tej norce za długo, będziemy czekać❤

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Spokojnie, o tej godzinie już ich nie będzie na mieście :) w sumie to już teraz powinno być pusto
    dziękuję :)

Maj.a lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Trzymajcie się ❤️🫶🏻
    Aniu, nie chcesz pogadać? 🥺 Cos się stało? 🫂😢

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nie siedź za długo w norce, bo będzie tu smutno bez Ciebie.

Anka32 lubi tę wiadomość

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 🫂🫂 pamiętaj teraz wynajem poszedł bardzo w górę!

Anka32 lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Trzymajcie się ❤️🫶🏻
    Przytulam kochana 🫂 Może chcesz wyrzucić to z siebie? Jesteśmy tu 😘

Anka32 lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja musze chyba zbadac wit D, bo na poczatku listopada mialam 56, ale dalej suplementowalam i teraz musze skontrolowac wynik czy odstawic calkiem czy zostawic jakas dawke podtrzymujaca. Wiecie moze czy chcac zbadac wit D musze ja odstawic kilka dni przed badaniem?

Zbadaj poziom i jeśli nadal jest taki to 2000 j. wystarczy, przed badaniem nie trzeba odstawiać;)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pushko dobrze ze macie plan. Czasem zaglądam na wątki o IVF i tam jest tez mnóstwo zaawansowanej wiedzy o tych procedurach

Gosia coś tam się przebija. Przy becie 3 to przecież nie powinno nic pokazać, wiec może jednak :)

Ania 🫂

Ultramaryna jeszcze wcześnie, kciuki 🤞🏼

Ja po konsultacji z lekarka, ale tylko telefonicznie. Ten ból to było pęknięcie torbieli. Jeśli nie utrzymuje się długo taki intensywny to jest ok. Powiedziała ze dobrze ze torbiel pękła do reszty teraz a nie później. Na dzisiaj siedzę sobie na l4. Mam jeszcze do końca tygodnia brać leki. W razie wznowiły bolu, gorączki, mdłości itp jechać na sor

blador2, Olalee, Anka32, Paula9463, goska000, Sarka94, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałabym blador kciuki za wizytę i spokojny dojazd! 🤞🏼

blador2 lubi tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Jak teraz będzie tempka rosła to jest szansa, że owulka była moim zdaniem 😏🤞 Z tego co wiem taki spadek jak Twój wczorajszy często występuje dzień przed owu

Czyli jak teraz będzie rosła to jakby dziś owu? Już sama nie wiem 🤣

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Trzymajcie się ❤️🫶🏻

Czekamy, wracaj szybko 🥹

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja odstawiłam na tydzień, bo odstawiałam wszystkie B. Ale chyba nie trzeba

Aniu wracaj do nas jak najszybciej ❤️🫂

Blador melduję się pod gabinetem, lecę już żeby zdążyć przed korkami 😁✊🏻🍀

blador2, Anka32 lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • ezra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Pushko dobrze ze macie plan. Czasem zaglądam na wątki o IVF i tam jest tez mnóstwo zaawansowanej wiedzy o tych procedurach

Gosia coś tam się przebija. Przy becie 3 to przecież nie powinno nic pokazać, wiec może jednak :)

Ania 🫂

Ultramaryna jeszcze wcześnie, kciuki 🤞🏼

Ja po konsultacji z lekarka, ale tylko telefonicznie. Ten ból to było pęknięcie torbieli. Jeśli nie utrzymuje się długo taki intensywny to jest ok. Powiedziała ze dobrze ze torbiel pękła do reszty teraz a nie później. Na dzisiaj siedzę sobie na l4. Mam jeszcze do końca tygodnia brać leki. W razie wznowiły bolu, gorączki, mdłości itp jechać na sor

Skoro pękła to masz jakieś krwawienia?🥺

event.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

Mi dwa razy pekla torbiel i jak sobie przypomne ten bol to… 😱 raz pomogl mi nimesil, a za drugim razem nie pomagal i R zadzwonil po pogotowie. Dali mi w kroplowce jakies przeciwbolowe i przeszlo. Po tym bolu podczas pekniecia pozniej juz nic sie nie dzialo, takze trzymam kciuki, zeby i u Ciebie bylo juz wszystko dobrze, bez bolu i cierpienia 🤞🏼

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ