X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Późna Implantacja zarodka ?
Odpowiedz

Późna Implantacja zarodka ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kluseczka1 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 25-26 owulacja potwierdzona u gin jak i progesteronem. Od ok tygodnia mam mega tkliwe piersi i zrobiły się wielkie 🫣 do tego kłucie i skurcze w jajniku z którego była owulacja. Testy robię od 11 dpo i negatywne. Cykle mam 32 dniowe . Dziś 30 DC i 13-14 dpo. Wczoraj miałam kilkuminutowe różowe plamienie ale taki jaśniutki róż w sumie to był bardziej śluz zabarwiony na jasno różowo. Ale test dziś negatywny. Temperatura od 12 dni cały czas 37 lub 37,2 . W ogóle nie spada. Na piersiach pełno żyłek ( na brodawkach ) i tak się zastanawiam. Czy jest możliwość że te plamienie z wczoraj 12-13 dpo mogłobyć plamieniem implantacyjnym ??? Do ginekologa mam za 6 dni. Nie czuję się jak na miesiączkę. Ten cykl jest w ogóle tak dziwny...nie dość że piersi bolą , miałam plemienie chwilowe do tego często chodzę siku temp wysoka w test ciążowy negatywny . Czy jest nadzieja ??? Mimo że to już 14 lub 13 dpo ale do miesiączki 2 dni ? 🥺🥺🥺 Staramy się 4 lata i ten cykl jest w porównaniu do wszystkich serio wyjątkowy i inny dlatego mimo negatywnego testu nadal mam przeczucie że może jednak jestem w ciąży 🥺🥺 i zaznaczam nie to nie są urojenia i sobie nie wkręcam 🫣🥴

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja zawsze jest :) zrób test jeszcze raz za dwa dni o czułości 10. jeżeli dzisiaj była implantacja to po dwóch dniach juz wzrośnie HCG

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG = dwa zarodki - jak na razie słychać jedno ❤️ 6mm 🥹

preg.png
  • Kluseczka1 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    nadzieja zawsze jest :) zrób test jeszcze raz za dwa dni o czułości 10. jeżeli dzisiaj była implantacja to po dwóch dniach juz wzrośnie HCG
    Ale to jest możliwość że implantacja mogła wystąpić 13-14 dpo owulacji ? Bo wszędzie czytając forum kobiety pisza ze max do 12 dpo 🥺

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chat GTP mówi tak:

Tak, implantacja może wystąpić 13. lub 14. dnia po owulacji (dnpo), ale to raczej rzadki scenariusz.
    Typowo:

Implantacja zachodzi między 6. a 10. dnpo (średnio ok. 8–9 dnpo).
    11–12 dnpo to już późny zakres, ale nadal możliwy.
    13–14 dnpo to bardzo późna implantacja, która zdarza się, choć statystycznie rzadko.

Kluseczka1 lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG = dwa zarodki - jak na razie słychać jedno ❤️ 6mm 🥹

preg.png
  • Kluseczka1 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    chat GTP mówi tak:

Tak, implantacja może wystąpić 13. lub 14. dnia po owulacji (dnpo), ale to raczej rzadki scenariusz.
    Typowo:

Implantacja zachodzi między 6. a 10. dnpo (średnio ok. 8–9 dnpo).
    11–12 dnpo to już późny zakres, ale nadal możliwy.
    13–14 dnpo to bardzo późna implantacja, która zdarza się, choć statystycznie rzadko.
    Dziękuję. No nic innego mi nie pozostaje jak w poniedziałek powtórzyć test jeśli miesiączka nie przyjdzie

Ssilvia lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ