Pozytywny wynik testu ciążowego a leki
-
nick nieaktualnyDziewczyny bardzo proszę o pomoc, bo jestem zestresowana..
Cykle mam (25-27 dniowe) dzisiaj jest 28 dc, miesiączki nie dostałam, od conajmniej tygodnia często boli mnie krzyż na dole(a ja się nie przepracowuje ) więc poszłam po 2 testy ciążowe jak przyszłam to od razu 1 zrobiłam (nie z pierwszego sikania, tylko już któregoś z kolei bo to ok.16-nastej było ) i ku mojemu zdziwieniu wyszedł na bank pozytywnie!
ale teraz moje pytanie..biorę letrox50 na tarczycę czy on mógł sfałszować wynik testu?biorę też bromergon i castagnus.
I martwię się bo jak dziś po siusiu się podcierałam to miałam takie leciutkie brązowe plamienia(taka kawa z mlekiem) Myslicie, żeby zaaplikować sobie luteinę?
Niestety na bete będe mogła iść najszybciej w sobotę, bo jestem za granicą
Na szczęście kupiłam od razu 2 testy, więc jutro zrobię rano z pierwszego sikania i przed letroxem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Najlepiej zapytaj lekarza prowadzącego, bo ja słyszałam, że bromergon się stopniowo odstawia. Przestań brać castagnus, bo w ciąży nie można. A jeżeli masz brudzenia, to lepiej się wcześniej do lekarza umów - może trzeba zaaplikować luteinę, powie w jakiej dawce itp. Ale te brudzenia mogą mieć też związek z implantacją, więc się nie denerwuj, ale lepiej poradź lekarza.
No i gratuluję oczywiście -
Właśnie dlatego słyszałam o stopniowym odstawianiu, bo nagły wzrost prolaktyny powoduje spadek progesteronu, a to wiadomo ma ogromne znaczenie w ciąży. Szczególnie, że pojawiły się u Ciebie te brudzenia - skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem - będziesz spokojniejsza :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:00
-
nick nieaktualnyKoalka Gratuluję ..
Letrox będziesz brała do końca ciąży, castagnus to są ziółka więc raczej nie trzeba odkładać stopniowo ..
Jeśli chodzi o plamienie kawa z mlekiem to całkiem normalne, gorzej jeśli była by żywa krew, ale w razie W możesz zaaplikować Luteinę .. -
nick nieaktualnyNie dziękuje jeszcze za gratulacje co by nie zapeszyć
Tak wiem, że letrox bedę cały czas brała, w sobotę zrobię od razu badanie krwi żeby zobaczyć na jakim poziomie mam teraz TSH. Ponad 3 tygodnie temu miałam TSH 4, ale wtedy jeszcze nie bralam tabletek.
Myślicie, żeby już zwiększyć ciut dawkę letroxu? -
nick nieaktualnyKoalka wrote:Nie dziękuje jeszcze za gratulacje co by nie zapeszyć
Tak wiem, że letrox bedę cały czas brała, w sobotę zrobię od razu badanie krwi żeby zobaczyć na jakim poziomie mam teraz TSH. Ponad 3 tygodnie temu miałam TSH 4, ale wtedy jeszcze nie bralam tabletek.
Myślicie, żeby już zwiększyć ciut dawkę letroxu? -
Co do Bromergonu się nie odniosę bo brałam Dostinex na zbicie prolaktyny i lekarz kazał mi odstawić od razu jak zobaczę dwie kreski - tak też zrobiłam. Być może z Bromergonem jest inaczej - tak czy siak nie podejmuj żadnej decyzji sama tylko po konsultacji z lekarzem.
-
witam biore bromergon juz przez 3lata, nareszcie zaszlam w ciaze po tak dlugim leczeniu jestem w ciazy w 12 tygodni moj lekarz kazal odstawic w 12tyg. bromergon bez zmniejszania dawki ale boje sie tak zrobic bo bardzo dlugo go zazywalam zeby sie cos nie stalo z ciaza? dziewczyny doradzcie prosze?jus11
-
Zanim zaszłam w ciążę też prawie 3 lata brałam bromergon, zadzwoniłam do lekarza po pozytywnym teście i lekarz kazał mi zmniejszyć do 0,5 tabletki dwa razy dziennie i potem stopniowo zmniejszać przestałam brać w 12 tygodniu. Nie robiłam nic na własną rękę ."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-