Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozytywny wynik testu ciążowego a leki
Odpowiedz

Pozytywny wynik testu ciążowego a leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o pomoc, bo jestem zestresowana..
    Cykle mam (25-27 dniowe) dzisiaj jest 28 dc, miesiączki nie dostałam, od conajmniej tygodnia często boli mnie krzyż na dole(a ja się nie przepracowuje ;) ) więc poszłam po 2 testy ciążowe jak przyszłam to od razu 1 zrobiłam (nie z pierwszego sikania, tylko już któregoś z kolei bo to ok.16-nastej było ;)) i ku mojemu zdziwieniu wyszedł na bank pozytywnie!
    ale teraz moje pytanie..biorę letrox50 na tarczycę czy on mógł sfałszować wynik testu?biorę też bromergon i castagnus.
    I martwię się bo jak dziś po siusiu się podcierałam to miałam takie leciutkie brązowe plamienia(taka kawa z mlekiem) Myslicie, żeby zaaplikować sobie luteinę?
    Niestety na bete będe mogła iść najszybciej w sobotę, bo jestem za granicą :(
    Na szczęście kupiłam od razu 2 testy, więc jutro zrobię rano z pierwszego sikania i przed letroxem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:38

• julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie! żaden z tych leków raczej nie wpływa na wynik testu ciążowego :)
    wynik może fałszować np. Pregnyl, Otrivelle

jesteś w ciąży! gratuluję! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym oczywiście zaplikowała luteine i szła do gina.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie, bo biorę bromergon po 0,5 tabletki na noc..co teraz?odstawić od razu czy od dzisiaj brać po ćwiartce i stopniowo odstawić?
    A kiedy lekarz, w którym tygodniu może potwierdzić ciążę?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 5 widzi pęcherzyk a w 6-7 serduszko .
    Co do bromergonu to ja bym odstawiła bo to lek na obn. prl a ona i tak wzrasta w ciąży więc wg mnie to bez sensu ale nie jestem lekarzem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze,ale też się naczytałam, ze nagły wzrost prolaktyny przez odstawienie tabletek może wywołać poronienie i co tu teraz robić??

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj lekarza prowadzącego, bo ja słyszałam, że bromergon się stopniowo odstawia. Przestań brać castagnus, bo w ciąży nie można. A jeżeli masz brudzenia, to lepiej się wcześniej do lekarza umów - może trzeba zaaplikować luteinę, powie w jakiej dawce itp. Ale te brudzenia mogą mieć też związek z implantacją, więc się nie denerwuj, ale lepiej poradź lekarza.
    No i gratuluję oczywiście :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego słyszałam o stopniowym odstawianiu, bo nagły wzrost prolaktyny powoduje spadek progesteronu, a to wiadomo ma ogromne znaczenie w ciąży. Szczególnie, że pojawiły się u Ciebie te brudzenia - skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem - będziesz spokojniejsza :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka Gratuluję ..

Letrox będziesz brała do końca ciąży, castagnus to są ziółka więc raczej nie trzeba odkładać stopniowo ..

Jeśli chodzi o plamienie kawa z mlekiem to całkiem normalne, gorzej jeśli była by żywa krew, ale w razie W możesz zaaplikować Luteinę ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuje jeszcze za gratulacje co by nie zapeszyć :)
    Tak wiem, że letrox bedę cały czas brała, w sobotę zrobię od razu badanie krwi żeby zobaczyć na jakim poziomie mam teraz TSH. Ponad 3 tygodnie temu miałam TSH 4, ale wtedy jeszcze nie bralam tabletek.
    Myślicie, żeby już zwiększyć ciut dawkę letroxu?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie zwiększaj na własną rękę. Ja przed ciąża brałam euthyrox 50 i dalej biorę tą samą dawkę bo nie ma sensu zwiększać. TSH mam na poziomie 0,86 - zrób najpierw badania i idź z nimi do lekarza.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Nie dziękuje jeszcze za gratulacje co by nie zapeszyć :)
    Tak wiem, że letrox bedę cały czas brała, w sobotę zrobię od razu badanie krwi żeby zobaczyć na jakim poziomie mam teraz TSH. Ponad 3 tygodnie temu miałam TSH 4, ale wtedy jeszcze nie bralam tabletek.
    Myślicie, żeby już zwiększyć ciut dawkę letroxu?
    A może lekarza zapytaj?

• Fatim Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergon odstawia się stopniowo ! Zadzwoń do lekarza i spytaj się jaką dawkę i ile czasu brać żeby odstawić.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Bromergonu się nie odniosę bo brałam Dostinex na zbicie prolaktyny i lekarz kazał mi odstawić od razu jak zobaczę dwie kreski - tak też zrobiłam. Być może z Bromergonem jest inaczej - tak czy siak nie podejmuj żadnej decyzji sama tylko po konsultacji z lekarzem.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Gratulacje! :)
    Jesteś wpisana na listę w styczniowych groszkach. Dopisać Ci dzidzię? :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • jus11 Nowa

Wysłany: 11 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam biore bromergon juz przez 3lata, nareszcie zaszlam w ciaze po tak dlugim leczeniu jestem w ciazy w 12 tygodni moj lekarz kazal odstawic w 12tyg. bromergon bez zmniejszania dawki ale boje sie tak zrobic bo bardzo dlugo go zazywalam zeby sie cos nie stalo z ciaza? dziewczyny doradzcie prosze?

jus11
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim zaszłam w ciążę też prawie 3 lata brałam bromergon, zadzwoniłam do lekarza po pozytywnym teście i lekarz kazał mi zmniejszyć do 0,5 tabletki dwa razy dziennie i potem stopniowo zmniejszać przestałam brać w 12 tygodniu. Nie robiłam nic na własną rękę .

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ