X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z niepłodnoscia czy hormony maja z tym coś wspólnego? Pomocy :)
Odpowiedz

Problemy z niepłodnoscia czy hormony maja z tym coś wspólnego? Pomocy :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agusia_871 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od ponad półtorej roku staramy sie o dzidziusia niestety ciagle niepowodzenia. Moj endo kazał mi zrobic badania tsh, anty tpo, fsh, prolaktyne estradiol testosteron w trzecim dc i fsh i estradiol w 14 dc i progesteron w 21 dc.Dodam ze cykle mam 28 dniowe i raczej regularne.

W 3 dc mialam
    fsh - 7,31 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Prolaktyne - 20,8 nh/ml ( norma 2,8-29,3)
    Tsh -1,87 mU/L ( 0,55- 4,78)
    Anty tpo 61,8U/ml ( <60)
    Estradiol 47,8 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)
    Testosteron -0,44ng/ml (0,06-0,82)

W 14 dc badałam tylko
    Fsh- 9,97 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Estradiol - 77,7 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)

Progesteron dopiero pojde badac za 5 dni bo w 21 dc. Dodam jeszcze ze w 13 dc miałam silne bole podbrzusza jajnikow nie wiem czy owulacja nie była w tym dniu a nie jak przewidywal lekarz ok 14-15 dc. Bardzo prosze moze ktoś miał podobne wyniki i coś mi doradzi bo zaczynam sie poważnie martwic :( a wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg. Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) pisze tutaj bo moze któraś z dziewczyn miała podobne wyniki i coś mi doradzi. DZIĘKUJE :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ