X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z niepłodnoscia czy hormony maja z tym coś wspólnego? Pomocy :)
Odpowiedz

Problemy z niepłodnoscia czy hormony maja z tym coś wspólnego? Pomocy :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agusia_871 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od ponad półtorej roku staramy sie o dzidziusia niestety ciagle niepowodzenia. Moj endo kazał mi zrobic badania tsh, anty tpo, fsh, prolaktyne estradiol testosteron w trzecim dc i fsh i estradiol w 14 dc i progesteron w 21 dc.Dodam ze cykle mam 28 dniowe i raczej regularne.

W 3 dc mialam
    fsh - 7,31 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Prolaktyne - 20,8 nh/ml ( norma 2,8-29,3)
    Tsh -1,87 mU/L ( 0,55- 4,78)
    Anty tpo 61,8U/ml ( <60)
    Estradiol 47,8 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)
    Testosteron -0,44ng/ml (0,06-0,82)

W 14 dc badałam tylko
    Fsh- 9,97 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Estradiol - 77,7 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)

Progesteron dopiero pojde badac za 5 dni bo w 21 dc. Dodam jeszcze ze w 13 dc miałam silne bole podbrzusza jajnikow nie wiem czy owulacja nie była w tym dniu a nie jak przewidywal lekarz ok 14-15 dc. Bardzo prosze moze ktoś miał podobne wyniki i coś mi doradzi bo zaczynam sie poważnie martwic :( a wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg. Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) pisze tutaj bo moze któraś z dziewczyn miała podobne wyniki i coś mi doradzi. DZIĘKUJE :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ