Prolaktyna
-
Witam, mam już 45 lat i staramy się z mężem o 2 dziecko. Wydaje mi się, że mam problem z wysoka prolaktyną. Kilka lat temu lekarz próbował ją leczyc ale doszedł do wniosku, że jak nie mam żadnych dolegliwości z tym związanych to nie ma potrzeby. Mam bardzo regularne miesiączki, żadnych boleści w trakcie itp. Jedynie jak nacisnę sutek to pokazuje się biała wydzielina ale tylko ja nacisnę sama nie leci. Czy jeśli oprócz tej wydzieliny, i to po naciśnięciu, nie mam żadnych dodatkowych objawów wysokiej prolaktyny , to czy mam się nią niepokoić? W tym miesiącu zaczęłam na wszelki wypadek brać Castangus. Coś mi poradzicie? wiem, wiem przede wszystkim lekarzFarida
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za info, rozumiem, że podałaś poniżej normę, w której powinna się mieścić. Dziwi mnie jedynie, że w sumie nie mam problemów z cyklem, mam owulację nie mam napięć przedmiesiączkowych , jedynie ta drobna wydzielina i do tego brak jakichkolwiek obrzęków piersi......
aszka wrote:Zbadac prl od 2=5 dc.Farida -
ja miałam wysoka prolaktyne.PCOS.Nie leczyłam tego,i tego. I udało mi się z partnerem w 1 cyklu staran
Ale zbadaj tak jak dziewczyny tu piszą.
Ponać jak się wydziela coś z piersi to jest problem z prolaktyną.Ja nie miałam takiego przypadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 00:14
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny cześć! ! Bardzo bym prosiła o odpowiedz,jestem przed pierwsza IUI,jestem po miesięcznej kuracji bromergonem i moje prolaktyna spadła z 25 do 5,64,jeden lekarz mówił ze nie trzeba jej zbijac,drugi miał podobne zdanie ale zdecydował się przepisać pół tbl bromergonu,denerwuje się teraz ze z tego cyklu nici,czy ta prolaktyna nie jest za niska? ?? Norma jest od 4,79
-
W moim mieście jest ta szkoła prolaktyny gdzie wogole nie bierze się pod uwagę wyniku po obciążeniu, n a czczo kiedyś miałam 25 a po obciążeniu ponad 170
-
Hej. Trz mam problem z prl. Tefaz sie odchodzi od badania po obciazeniu. Ja chodzilam do roznych lekarzy i zawsze kazali badan 7 dni po owu. Dodam , ze trz nie mam zadnych objawów , regularne miesiaczki itd , a jednak prl sie coagle waha.
PozdrawiamTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Alka ja też żadnych objawów, cykle bez żadnych leków tak po 32 dni,wiec niby troszkę wydłużone. Jestem też chodzącym stresem a PRL to hormon stresu.jestem 2 miesiące po laparoskopii i miesiąc temu miałam idealny cykl,wielka szansa,urosły pęcherzyki po clo,podany zastrzyk, ale był taki stres w okresie starań, tak nam zależało, ze pęcherzyki wcale nie pekly i zrobiła się cysta,być może stres spowodował wyrzut PRL która zablokowała owu... może po tym Bronku będzie inaczej choć boje się ze teraz jest za niska
-