X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Proszę o informację
Odpowiedz

Proszę o informację

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tojaa Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przychodzę tutaj prosić o jakieś informacje na ten temat. Więc szczególnie chodzi mi o dzisiejszy dzień. Jakoś 2 dni temu złapał mnie straszny męczący kaszel, wczoraj wieczorem dziwne bóle jak na okres (dokładnie mam 22dc, planowo tydzień po owulacji, a 6 dni przed @). Dziś rano wstałam, miałam temperature 37.0, później doszły bóle dosłownie jak na grype: bóle mięśni, oslabienie. Później temperatura 37.2, a teraz 37.4.
    Powiedzcie czy któraś tak miała? Czy to mogą być objawy implantacji zarodka? Czy bierze mnie jakaś grypa. I ta podwyższona temperatura? Proszę podzielcie się informacjami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie można powiązać tego z zagnieżdżeniem się zarodka.

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tojaa wrote:
    Cześć, przychodzę tutaj prosić o jakieś informacje na ten temat. Więc szczególnie chodzi mi o dzisiejszy dzień. Jakoś 2 dni temu złapał mnie straszny męczący kaszel, wczoraj wieczorem dziwne bóle jak na okres (dokładnie mam 22dc, planowo tydzień po owulacji, a 6 dni przed @). Dziś rano wstałam, miałam temperature 37.0, później doszły bóle dosłownie jak na grype: bóle mięśni, oslabienie. Później temperatura 37.2, a teraz 37.4.
    Powiedzcie czy któraś tak miała? Czy to mogą być objawy implantacji zarodka? Czy bierze mnie jakaś grypa. I ta podwyższona temperatura? Proszę podzielcie się informacjami.

Temperatura działa chyba tylko wtedy jak mierzysz ją w całym cyklu i o tej samej porze, w ciagu dnia może się zmienić parę razy, więc nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik. A co do osłabienia i bólu mięśni to chyba i tak za szybko od owulacji do implantacji żeby mieć takie objawy. Wydaje mi się, że po prostu rozkłada Cię jakieś przeziębienie, tak jak większość osób w tym okresie 😔. Dla pewności oczywiście poczekaj chociaż do 10dpo i spróbuj zrobić test.

🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵

🍀⏳📅:
    03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne

🍀⏳📅:
    20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

🍀⏳📅:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 53cm, 9/10pkt 🥹 urodzony w 36t5d 🥲

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ