Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne proszę o interpretacje wykresu
Odpowiedz

proszę o interpretacje wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem co się dzieje ...

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedziec.Mierzysz nie od poczatku cyklu i o różnych godzinach,a ten skok teraz może jeżeli masz bardzo długie cykle ,to to owulka.Nie wiem jak Ci pomóc .A może skocz do gin na usg?

Andzia33
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie! pomóżcie, ponieważ nie znm się na tych wykresach a mam dziwny ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dziwny wykres, przynajmniej tak mi sie wydaje. niby zielone swiatalko jest ale owu nie ma :( nie wiem o co chodzi...dodam ze temperature mierze codziennie rano o tej samej porze.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ze jest zielone światełko jest tylko informacją zę zaczynają się dni płodne, tak dobrze przeczytałyście dni płodnych jest kilka jak to nazywają nie które Dzioewczyny "otwiera się okienko transferowe"...

ale zeby wykres był miarodajny i faktycznie pokazywał Nam dni płodne musi być spełnionych kilka warunków jednym z nich to mierzenie temp a drugim obserwacje śluzu są i kolejne punkty ale o tym juz przeciez wiecie...

pamiętajcie też ze wykres Wam nie powie kiedy dokładnie macie owulkę to mozecie wyznaczyc na podstawie monitorignu cyklu...

wykres jest bardziej poglądowy zeby mniej więcej wiedzieć kiedy co i jak jeśli już jest zaobserwowanych kilka cykli można zobaczyć pewne podobieństwa i juz wtedy mniej więcej można określi jaką ma się długą drugą faze i kiedy mniej więcej dochodzi do owulacji...

ulek lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ