Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Proszę o radę
Odpowiedz

Proszę o radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj byłam ma monitoringu 10 dc i endometrium 4,6 cm czy do owulacji urośnie jeszcze owulacje mam 14 dc , cykle mam teraz 28 29 dni . Do tej pory moje endo miało max 4 cm i noe było więcej przed owulacja a teraz 4,6 cm czy jest nadzieja ze przed 4 dno urośnie jeszcze

Aneciulka1989
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesteś pewna tej owulacji za 4 dni? Może w tym cyklu akurat Ci sie trochę przesunie?
    No i pytanie skąd taka zmiana w endo.
    Nie masz opisu, także muszę zapytać, miałaś jakąś stratę/lyzeczkowanie?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A jesteś pewna tej owulacji za 4 dni? Może w tym cyklu akurat Ci sie trochę przesunie?
    No i pytanie skąd taka zmiana w endo.
    Nie masz opisu, także muszę zapytać, miałaś jakąś stratę/lyzeczkowanie?
    Lekarz ma monitoringu stwierdził po wielkości pęcherzyka ze powinien pęknąć w sobotę i robię testy owulacyjne wiec zobaczymy . To jest mój drugi cykl jak pije zioła ojca sroki może to pomogło i migdały orzechy czerwone wino olej z wiesiołka . Miałam zabieg łyżeczkowania 1 października poroniłam w 5 tyg i taka jestem w szoku ze mam najlepsze endometrium jak do tej pory i jeszcze zamiana jaka u mnie wystąpiła to długość okresu do tej pory miałam 1 dzień i nie potrzebowałam nawet podpaski a ostatni okres 19 listopada miałam 4 dni i był obfity

Aneciulka1989

Wysłany: 29 listopada 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak się zastanawiam czy próbować w tym cyklu jak mam takie endo czy poczekać ? Bo lekarz mówił żebyśmy się starali w weekend . Boje się ze znowu poronie przez cienkie endometrium

Aneciulka1989

Wysłany: 29 listopada 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ????

Aneciulka1989
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,6 cm? Chyba mm. Nie zadawaj pytań czy urośnie, bo tego nie wie nikt 🙈 monitoring powinnaś prowadzić do potwierdzenia owulacji. Jeżeli masz 14 dc, to jeszcze przynajmniej dwa razy powinnaś mieć usg. I wtedy po potwierdzonej owulacji lekarz powinien powiedzieć, czy endometrium jest dobre, czy nie. Po owulacji powinno być powyżej 8mm.

https://matkamimowszystko.pl/jak-poprawic-grubosc-endometrium-26-sposobow/

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ