Prowadzenie ciąży w Lux Med
-
Hej dziewczyny. Co prawda jestem w trakcie starań, ale już myślę o tym, gdzie będę prowadziła przyszłą ciążę. Mam pakiet w Lux Med z pracy. Do tej pory jak byłam u lekarzy (np. ginekolog), to właśnie w tam.
Czy któraś z Was prowadziła ciążę w Lux Med? Jak to wygląda z różnymi badaniami przez całą ciążę? Wszystkie badania da się tam zrobić?👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Myślę że więcej odzewu możesz mieć na fioletowej części forum tj dla dziewczyn które już zaszły w ciążę ☺️duża część z nas tutaj nie ma doświadczenia w tych tematachStarania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Ja prowadzę ciążę w LuxMed w Krakowie. Jeśli chodzi o badania, to tak, niemal wszystkie zrobisz, natomiast cenowo to zależy, jaki masz pakiet - jeśli masz w pakiecie "prowadzenie ciąży", to powinnaś mieć wszystkie za darmo / bez dodatkowych kosztów.
Napisałam niemal, bo w przypadku I prenatalnych w LuxMed nie zrobisz testu PAPP-A - ale w moim przypadku i tak mój lekarz wystawił mi skierowanie, żebym mogła pójść gdziekolwiek na NFZ, gdzie zrobią komplet, czyli PAPP-A i USG.
Z tego, co wiem, w LuxMed nie zrobisz też echa serca płodu (opcjonalne, jeśli są wskazania po II prenatalnych), przynajmniej w Krakowie nie widziałam takiej opcji i mój lekarz też mnie wysyłał poza LuxMed.
Potem jeśli chodzi o szczepionki (krztusiec i RSV), to też zrobisz, ale tutaj polecam jednak przez POZ (który też można mieć w LuxMed), żeby było całkiem za darmo. Lekarz z LuxMed może wystawić receptę na 100% refundację szczepionki, natomiast potencjalnie mogą Ci kazać zapłacić za kwalifikację i samo wykonanie - znowu, zależy od pakietu.
Jeśli masz jakieś inne pytania, pisz.
Liamka09 lubi tę wiadomość
-
Doktor Fugiel, bardzo polecam - tylko trzeba się zapisywać tak z miesiąc przed, bo jest bardzo popularny, ja miałam problem dostać się na pierwszą wizytę. Potem już jest łatwiej, jak masz kartę ciąży założoną, to możesz kilka wizyt na raz do przodu umawiać.
-