Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przewlekły ból a ciąża
Odpowiedz

Przewlekły ból a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 93Ania93 Debiutantka

Wysłany: 8 września 2025, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was mierzyła się z takim dylematem. Czy lekarz zaproponował coś przeciwbólowego? Wiem, że wybór jest mały. Paracetamol na mnie niestety nie działa. Nie wyobrażam sobie też nie być zabezpieczona przeciwbólowo przez 9 miesięcy :/ czy jest/są jeszcze jakieś bezpieczne alternatywy? Chodzi głównie o bóle kostno-stawowe/nerwowe.
    Oczywiście będę konsultować się z lekarzem jeżeli chodzi o moje problemy, ale jestem też ciekawa waszych doświadczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2025, 17:09

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 8 września 2025, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    93Ania93 wrote:
    Czy któraś z was mierzyła się z takim dylematem. Czy lekarz zaproponował coś przeciwbólowego? Wiem, że wybór jest mały. Paracetamol na mnie niestety nie działa. Nie wyobrażam sobie też nie być zabezpieczona przeciwbólowo przez 9 miesięcy :/ czy jest/są jeszcze jakieś bezpieczne alternatywy? Chodzi głównie o bóle kostno-stawowe/nerwowe.
    Oczywiście będę konsultować się z lekarzem jeżeli chodzi o moje problemy, ale jestem też ciekawa waszych doświadczeń.
    Bóle kostno - stawowe ? Czy masz stwierdzoną jakąś chorobę stawów? Wykluczyłaś RZS? Współpracujesz z fizjoterapeutą albo osteopatą?

Generalnie nie powinno nas boleć przewlekle / regularnie. Jak boli to trzeba szukać przyczyny. Ja swoją znalazłam i wyeliminowałam leki przeciwbólowe z życia. Wiadomo - każdemu się może zdarzyć raz na kilka miesięcy, ale to jest zupełnie inna bajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2025, 21:06

Ona:32
    AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ✅
    konsultacja endo ✅
    badania🩸 ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ