Przewlekły ból a ciąża
-
Czy któraś z was mierzyła się z takim dylematem. Czy lekarz zaproponował coś przeciwbólowego? Wiem, że wybór jest mały. Paracetamol na mnie niestety nie działa. Nie wyobrażam sobie też nie być zabezpieczona przeciwbólowo przez 9 miesięcy
czy jest/są jeszcze jakieś bezpieczne alternatywy? Chodzi głównie o bóle kostno-stawowe/nerwowe.
Oczywiście będę konsultować się z lekarzem jeżeli chodzi o moje problemy, ale jestem też ciekawa waszych doświadczeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 17:09
-
93Ania93 wrote:Czy któraś z was mierzyła się z takim dylematem. Czy lekarz zaproponował coś przeciwbólowego? Wiem, że wybór jest mały. Paracetamol na mnie niestety nie działa. Nie wyobrażam sobie też nie być zabezpieczona przeciwbólowo przez 9 miesięcy
czy jest/są jeszcze jakieś bezpieczne alternatywy? Chodzi głównie o bóle kostno-stawowe/nerwowe.
Oczywiście będę konsultować się z lekarzem jeżeli chodzi o moje problemy, ale jestem też ciekawa waszych doświadczeń.
Generalnie nie powinno nas boleć przewlekle / regularnie. Jak boli to trzeba szukać przyczyny. Ja swoją znalazłam i wyeliminowałam leki przeciwbólowe z życia. Wiadomo - każdemu się może zdarzyć raz na kilka miesięcy, ale to jest zupełnie inna bajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 21:06
Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Zapalenie endometrium
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -