X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne resstzki łozysk apo porodzie
Odpowiedz

resstzki łozysk apo porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 7 msc po porodzie mam resztke łozyska po porodzie - domyslam sie ze ono może byc wrośniete - czy kóras z was miała tak i po zabiegu udało się zajść w ciąże? jestem zdruzgotana:( resztki sa martwe zwapnione ... nie udało sie ich usunac łyzeczkowaniem teraz bedzie histeroskopia:(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • AgaGu Nowa

Wysłany: 28 listopada 2023, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Czy istnieje możliwość skontaktowania się z Panią? Poszukuję informacji dotyczącej właśnie resztek łożyska, których nie da się usunąć. Myślałam, że jestem jednym takim przypadkiem ;) Obecnie ponad 2 miesiące po porodzie, 3 łyżeczkowania, 1 histeroskopia, zmiana nie usunięta, zwapniała. Niestety, cały czas krwawię. Rozważam usunięcie macicy bo nikt z lekarzy nie jest w stanie mi pomóc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ