X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rwa kulszowa zawsze przed miesiączką
Odpowiedz

Rwa kulszowa zawsze przed miesiączką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie staraczki! Czy miewacie pobolewania typu rwa kulszowa na kilka dni przed @ ? Zawsze ból od krzyża przez pośladek. Ja niestety tak mam od prawie 2 lat. Czytałam ze to mogą być objawy endometriozy lub jakieś zrosty. Stram się ok 4 lat i w tym niestety dwie ciąże stracone w pierwszych tygodniach. Endometriozy raczej nie mam, a za to bardzo skąpe miesiączki. Nie mam pojęcia dlaczego zawsze w tym okresie te bóle występują ! Ma któraś tak ?

Mika
  • ata114 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Witajcie staraczki! Czy miewacie pobolewania typu rwa kulszowa na kilka dni przed @ ? Zawsze ból od krzyża przez pośladek. Ja niestety tak mam od prawie 2 lat. Czytałam ze to mogą być objawy endometriozy lub jakieś zrosty. Stram się ok 4 lat i w tym niestety dwie ciąże stracone w pierwszych tygodniach. Endometriozy raczej nie mam, a za to bardzo skąpe miesiączki. Nie mam pojęcia dlaczego zawsze w tym okresie te bóle występują ! Ma któraś tak ?
    Mam tak samo,jutro mam dostać @ a od 3 dni mam takie bóle w dole pleców że wczoraj płakałam żadne leki nie pomagają też nie wiem co to jest mówiłam nie jednemu ginekologowi ale każdy mi mówi że tak może być przed miesiączką i sama bym chciała wiedzieć o co chodzi bo strasznie to uciążliwe jest

• daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rwa kulszowa może podobnie boleć jak zapalenie pęcherza

ubranka dla niemowląt
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ