Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne RZĄDOWY PROGRAM ZDROWIA PROKREACYJNEGO
Odpowiedz

RZĄDOWY PROGRAM ZDROWIA PROKREACYJNEGO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Newangel Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was brała udział w programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego? Czy warto z niego skorzystać? Jakie macie opinie o tym programie?

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto, bo trochę badań za friko. W tym drożność. Taka bardzo podstawowa diagnostyka to jest

Newangel lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Newangel wrote:
    Cześć, czy któraś z Was brała udział w programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego? Czy warto z niego skorzystać? Jakie macie opinie o tym programie?
    Zależy na jakich specjalistów trafisz. Ja mam bardzo dobre doświadczenia na ten moment ze szpitalem Falkiewicza we Wrocławiu.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2024 r. w programie mogą uczestniczyć pary, które zgłosiły się do Programu przed 2024 r., a ich diagnostyka lub leczenie nie zakończyło się.

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

preg.png
  • Newangel Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się może czy w ramach tego programu można zrobić inseminacje?

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w programie w zeszłym roku. Po całej diagnostyce przysługiwały 3x IUI

preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 9 października 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś wie czy program będzie wznowiony w 2025? Lekarz NFZ skierował mnie do poradni leczenia niepłodności i właśnie się dowiedziałam, że nowych par nie przyjmują:/

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    TP 27.02.2026

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ