SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sķąpy okres
Odpowiedz

Sķąpy okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olax94 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa mam 27 lat staramy się o dziecko.
    W sobotę dostałam okres ale był inny niż zawsze zawsze mam bardzo obfity a tym razem jest skąpy gdybym nie wymieniała podpaski to by starczyła na cały dzień w sobotę też miałam straszny bol jajników .
    Wczoraj zrobiłam test popołudniu ale wyszedł negatywny więc to raczej nie ciąża dziś jest 3 dzień okresu ale nadal jest skąpy jestem słaba cały czas zmęczona.Moze ktoś z was miał podobną sytuację?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję zbadać tarczycę tj. TSH, ft4 i fT3 oraz żelazo+ ferrytynę (ferrytynę i żelazo nie podczas okresu).
    Ja ogólnie mam dosyć skąpe miesiączki, ale przy mocno zaburzonej pracy tarczycy to już w ogóle prawie nic nie było plus bardzo złe samopoczucie.
    Możliwe, że u Ciebie to też z powodu tarczycy, trzeba sprawdzić.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Olax94 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę w Polsce i wykonam wszystkie badania mam nadzieję że to nic poważnego.

• KiniuśiKinio Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z hannah_92 może to być przyczyną ponieważ u mnie jest podobnie.. jestem w niedoczynności tarczycy po radiojodzie, TSH cały czas wariuje, raz dobrze raz źle, i z badań wyszła bardzo niska ferrytyna. A okres wygląda tak że jeden dzień jest normalnie,ale nie dużo, nawet mało boleśnie, drugi już o połowę mniej niż pierwszego dnia a trzeciego już plamie tylko. Na tarczycę choruje już prawie 20 lat, nigdy nie miałam obfitych miesiączek .

Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏

Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
    TSH 0,866 ( październik 2023)

On : jakość nasienia do poprawy
    Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
    Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
    Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
    Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
    Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -

IUI
    *12.12.23 - 10mln, 80% ❌️

IVF
    18.12.2024 - kwalifikacja
    22-31.01.2025 - primolut nor
    05-16.02.2025 - Stymulacja Menopur 75 i Rekovelle 12
    11-17.02.2025 - Cetrotide 0,25
    17.02.2025 - Ovitrelle 1 amp i Gonapeptyl 2 amp
    19.02.2025 - punkcja - 12 pęcherzyków, 9 dojrzałych, 9 zapłodnionych
    26.02 2025 - blastka 5.1.1 ❄️ blastka 5.2.3 ❄️
  • Olax94 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierwszy raz w tym miesiącu tak mam że taki skąpy lekkie plamienie .
    Ok sprawdzimy to

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ