Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sķąpy okres
Odpowiedz

Sķąpy okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olax94 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa mam 27 lat staramy się o dziecko.
    W sobotę dostałam okres ale był inny niż zawsze zawsze mam bardzo obfity a tym razem jest skąpy gdybym nie wymieniała podpaski to by starczyła na cały dzień w sobotę też miałam straszny bol jajników .
    Wczoraj zrobiłam test popołudniu ale wyszedł negatywny więc to raczej nie ciąża dziś jest 3 dzień okresu ale nadal jest skąpy jestem słaba cały czas zmęczona.Moze ktoś z was miał podobną sytuację?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję zbadać tarczycę tj. TSH, ft4 i fT3 oraz żelazo+ ferrytynę (ferrytynę i żelazo nie podczas okresu).
    Ja ogólnie mam dosyć skąpe miesiączki, ale przy mocno zaburzonej pracy tarczycy to już w ogóle prawie nic nie było plus bardzo złe samopoczucie.
    Możliwe, że u Ciebie to też z powodu tarczycy, trzeba sprawdzić.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Olax94 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę w Polsce i wykonam wszystkie badania mam nadzieję że to nic poważnego.

• KiniuśiKinio Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z hannah_92 może to być przyczyną ponieważ u mnie jest podobnie.. jestem w niedoczynności tarczycy po radiojodzie, TSH cały czas wariuje, raz dobrze raz źle, i z badań wyszła bardzo niska ferrytyna. A okres wygląda tak że jeden dzień jest normalnie,ale nie dużo, nawet mało boleśnie, drugi już o połowę mniej niż pierwszego dnia a trzeciego już plamie tylko. Na tarczycę choruje już prawie 20 lat, nigdy nie miałam obfitych miesiączek .

Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏

Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
    TSH 0,866 ( październik 2023)

On : jakość nasienia do poprawy
    Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
    Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
    Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
    Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
    Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -

IUI
    *12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
    * 01.24 - ?
  • Olax94 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierwszy raz w tym miesiącu tak mam że taki skąpy lekkie plamienie .
    Ok sprawdzimy to

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ