X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skręcona szyjka macicy a ciąża
Odpowiedz

Skręcona szyjka macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olka90 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to mój pierwszy post tutaj, bo już nie wiem co mam robić. Staramy się z mężem o dziecko już od ponad roku. W sierpniu tego roku miałam robione hsg, które się nie udało. W październiku br. zrobiono mi laparoskopie i drożność jajowodów. Planowano zrobić histeroskopie, jednak się nie udało. Lewy jajowód niedrożny, prawy drożny. Później na USG w 3D, okazało się, że moja szyjka macicy jest skręcona (wygląda jak laska) i bardzo wąska stąd nieudane hsg czy histeroskopia :( Mój lekarz prowadzący oraz ordynator pierwszy raz spotkali się z tego typu budową anatomiczną szyjki macicy. Czy macie podobny problem i mimo wszystko udalo Wam się zajść w ciąże? A może znacie jakiegoś specjalistę, który się specjalizuje w tego typu wadach anatomicznych? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ