X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skręcona szyjka macicy a ciąża
Odpowiedz

Skręcona szyjka macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olka90 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to mój pierwszy post tutaj, bo już nie wiem co mam robić. Staramy się z mężem o dziecko już od ponad roku. W sierpniu tego roku miałam robione hsg, które się nie udało. W październiku br. zrobiono mi laparoskopie i drożność jajowodów. Planowano zrobić histeroskopie, jednak się nie udało. Lewy jajowód niedrożny, prawy drożny. Później na USG w 3D, okazało się, że moja szyjka macicy jest skręcona (wygląda jak laska) i bardzo wąska stąd nieudane hsg czy histeroskopia :( Mój lekarz prowadzący oraz ordynator pierwszy raz spotkali się z tego typu budową anatomiczną szyjki macicy. Czy macie podobny problem i mimo wszystko udalo Wam się zajść w ciąże? A może znacie jakiegoś specjalistę, który się specjalizuje w tego typu wadach anatomicznych? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ