X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Skręcona szyjka macicy a ciąża
Odpowiedz

Skręcona szyjka macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olka90 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to mój pierwszy post tutaj, bo już nie wiem co mam robić. Staramy się z mężem o dziecko już od ponad roku. W sierpniu tego roku miałam robione hsg, które się nie udało. W październiku br. zrobiono mi laparoskopie i drożność jajowodów. Planowano zrobić histeroskopie, jednak się nie udało. Lewy jajowód niedrożny, prawy drożny. Później na USG w 3D, okazało się, że moja szyjka macicy jest skręcona (wygląda jak laska) i bardzo wąska stąd nieudane hsg czy histeroskopia :( Mój lekarz prowadzący oraz ordynator pierwszy raz spotkali się z tego typu budową anatomiczną szyjki macicy. Czy macie podobny problem i mimo wszystko udalo Wam się zajść w ciąże? A może znacie jakiegoś specjalistę, który się specjalizuje w tego typu wadach anatomicznych? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ