Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki po wyjęciu wkładki wewnątrzmacicznej
Odpowiedz

staraczki po wyjęciu wkładki wewnątrzmacicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy są wśród Was dziewczyny, które na przykład tak jak ja po pierwszej ciąży założyły sobie wkładke wewnątrzmaciczną i teraz starają się o zajście w drugą ciąże po wyjęciu? podzielmy się wspólnie spostrzeżeniami, radami itp.
    Ja założyłam sobie wkładke mirena 3 lata temu w lutym 2013 roku. W czerwcu 2016 roku zdecydowałam się wyjąć wkładke i starać się o drugie dzieciątko. Dodam ze cały czas przez ten okres co wkładke miałam, normalnie dostawałam miesiączki. Po usunięciu wkładki, okres spóznił mi się o 3-4 dni według planu. Teraz w drugim cyklu staralismy się z mężulkiem o dzieciątko. Jak myślicie łatwo będzie zajść mi w ciąże a może jednak organizm musi sie zregenerować i dopiero. Mój ginek stwierdził że od razu mozna próbowac i nie ma przeszkód, bo organizm normalnie powraca do płodości. A jakie są Wasze doświadczenia?

35 lat, 2 ciąża
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hallo nie ma nikogo kto miał wkładke wczesniej a teraz stara się o bejbi?

35 lat, 2 ciąża
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ