Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki po wyjęciu wkładki wewnątrzmacicznej
Odpowiedz

staraczki po wyjęciu wkładki wewnątrzmacicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy są wśród Was dziewczyny, które na przykład tak jak ja po pierwszej ciąży założyły sobie wkładke wewnątrzmaciczną i teraz starają się o zajście w drugą ciąże po wyjęciu? podzielmy się wspólnie spostrzeżeniami, radami itp.
    Ja założyłam sobie wkładke mirena 3 lata temu w lutym 2013 roku. W czerwcu 2016 roku zdecydowałam się wyjąć wkładke i starać się o drugie dzieciątko. Dodam ze cały czas przez ten okres co wkładke miałam, normalnie dostawałam miesiączki. Po usunięciu wkładki, okres spóznił mi się o 3-4 dni według planu. Teraz w drugim cyklu staralismy się z mężulkiem o dzieciątko. Jak myślicie łatwo będzie zajść mi w ciąże a może jednak organizm musi sie zregenerować i dopiero. Mój ginek stwierdził że od razu mozna próbowac i nie ma przeszkód, bo organizm normalnie powraca do płodości. A jakie są Wasze doświadczenia?

35 lat, 2 ciąża
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hallo nie ma nikogo kto miał wkładke wczesniej a teraz stara się o bejbi?

35 lat, 2 ciąża
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ