Starania a alergia.
-
Witam. Czy sa tu dziewczyny ktore staraja sie a maja alergie w tym przypadku na pylki (alergia zaczyna sie od wiosny i zazwyczaj konczy sie pod koniec lata). Niestety jestem posiadaczka alergii na pylki (drzewa, chwasty, trawy) i chcialabym dowiedziec sie, czy ma to sie jakos do staran? Czy mozna brac leki przeciwalergiczne starajac sie i czy ma to jakis wplyw na starania?
Poki co, jeszcze zadnych lekow nie biore ale od kilku dni alergia zaczyna mi dokuczac i nie wiem co robic. Nie chce sie meczyc, ale tez nie chce faszerowac sie lekami ktore moglyby miec zly wplyw np. na zagniezdzenie (o ile takie cos jest w ogole mozliwe).
Jesli mnie ktoras oswieci ,to bede wdzieczna. Moze ktoras napisze cos z wlasnego doswiadczenia
Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 14:40
-
nick nieaktualnyKochana ja jestem alergiczką ale o leki podczas starań a juz wogóle podczas ciazy trzeba sie konsultować z lekarzem alergologiem ponieważ z tego co sie orientuje cześć z nich ma wpływ na płód dziecka.
Niestety nie powiem CI jakie leki i jakie dawki kazdy ma dobierane leki indywidualnie.
Pozdrawiam i powodzenia życze -
No wlasnie to jest dobre pytanie co z tym odczulaniem. Niestety jeszcze nie udalo mi sie zrobic terminu do lekarza (nie odbieraja tel -.-) wiec poki co mecze sie bo nie chce kupowac byle dziadostwa ktore i tak mi nie pomoze. Bozeee, za jakie grzechy dopadla mnie ta alergia
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam alergię przed i przez całą drugą ciążę brałam leki z certyzyną i mój gin się na to zgodził i alergolog też. Choć już jeśli chodzi o karmienie to albo leki albo karmienie... Ale u mnie niestety strasznie silna alergia skórna choć nie wiadomo do końca na co - zaczęło się po pierwszej ciąży i tak zostało już przez kilka lat trwa i trwa...Bedzie dziewczynka
-
Witaj, ja brałam lek Allegra po konsultacji z moim lekarzem Musiałam go odstawić podczas karmienia piersią. Z tego co się orientuję to większość leków można przyjmować będąc w ciąży, jednak ja w ramach bezpieczeństwa i troski o maluszka konsultuję się we wszystkich sprawach z lekarzami!
Pozdrawiam serdecznie! :* -
Hej, ja biorę Clatrę (bilastyna) w czasie starań, w ciąży niestety nigdy nie byłam. Na konsultacjach u ginekolog czy w klinice niepłodności nie zwracali na to uwagi więc wierzę że nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu a znacząco poprawia komfort życia 😊Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
~brak decyzji, wiele przeciwności
~grudzień 2022 wracamy do kliniki
~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się
2x IUI: luty❌ marzec ❌
IVF stymulacja z gonalem
06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
11.06 transfer ❌
Mamy ❄❄
- drożność OK
- adenomioza
- obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić -