Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania aromek itd
Odpowiedz

Starania aromek itd

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynaaaz Nowa

Wysłany: 9 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Staramy się z mężem 16 miesięcy w tym rok to takie niepewne starania, bo mąż wyjeżdżał wracał tylko na weekendy. Przez to raz trafialiśmy raz nie skomplikowane. W styczniu wybraliśmy się do lekarza z kliniki bocian. Ten od razu zlecił aromek i ovitrelle (jestem pierwszy cykl po zastrzyku) próbujemy tak.. ale ja świruje czytam różne fora i nie wiem co myśleć.. nie powinien zlecić jakiś badań? Mąż badany wszytsko okej, ja też niby wszystko ok wszystko jak w zegarku.. zastanawiam się czy zmienić lekarza czy próbować i poluzować głowę. Nie wiem czy ten rok bez męża tak liczyć czy nie

• 1Klaudziaa1 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że nie jestem jedyną z tym problemem... Zero diagnostyki tylko badanie nasienia męża i jest okej i odrazu stymulacja, jesteśmy już po 5 cyklu i zrobiona tylko drożność z diagnostyki... Lekarz mówi, że po 6 stymulacji IUI a na końcu invitro , a nawet nie ma przyczyny znalezionej...

• 1Klaudziaa1 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam poszły stymulację? Udało się?

• Zula18 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja byłam na lametta czyli to samo co aromek. Super u mnie występowały owulacje do tego ovitrelle na pęknięcie i po potwierdzonej owu progesteron. Myślałam, że to światełko tuneli, po kilku cyklach okazało się, że występuje też czynnik męski.

Ja bym polecała wam zbadać AMH aby uważać z hiperstymulacja jeśli jest wysoki i ewentualnie drożność to też jest ważne.

Do tego podstawowe badania czy tarczyca, morfo, prolaktyna. Są rozpisane na wątku miesięcznym .

Polecam też wdrożyć kwas foliowy! Powodzenia ❤️

• 25 |PCOS| brak owulacji| hashimoto

• mąż - 29 | astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• maj | IVF| kwalifikacja

• lipiec | punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt? | 24dpt pierwsze USG 🙏🏽
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ