Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania aromek itd
Odpowiedz

Starania aromek itd

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynaaaz Nowa

Wysłany: 9 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Staramy się z mężem 16 miesięcy w tym rok to takie niepewne starania, bo mąż wyjeżdżał wracał tylko na weekendy. Przez to raz trafialiśmy raz nie skomplikowane. W styczniu wybraliśmy się do lekarza z kliniki bocian. Ten od razu zlecił aromek i ovitrelle (jestem pierwszy cykl po zastrzyku) próbujemy tak.. ale ja świruje czytam różne fora i nie wiem co myśleć.. nie powinien zlecić jakiś badań? Mąż badany wszytsko okej, ja też niby wszystko ok wszystko jak w zegarku.. zastanawiam się czy zmienić lekarza czy próbować i poluzować głowę. Nie wiem czy ten rok bez męża tak liczyć czy nie

• 1Klaudziaa1 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że nie jestem jedyną z tym problemem... Zero diagnostyki tylko badanie nasienia męża i jest okej i odrazu stymulacja, jesteśmy już po 5 cyklu i zrobiona tylko drożność z diagnostyki... Lekarz mówi, że po 6 stymulacji IUI a na końcu invitro , a nawet nie ma przyczyny znalezionej...

• 1Klaudziaa1 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam poszły stymulację? Udało się?

• Zula18 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja byłam na lametta czyli to samo co aromek. Super u mnie występowały owulacje do tego ovitrelle na pęknięcie i po potwierdzonej owu progesteron. Myślałam, że to światełko tuneli, po kilku cyklach okazało się, że występuje też czynnik męski.

Ja bym polecała wam zbadać AMH aby uważać z hiperstymulacja jeśli jest wysoki i ewentualnie drożność to też jest ważne.

Do tego podstawowe badania czy tarczyca, morfo, prolaktyna. Są rozpisane na wątku miesięcznym .

Polecam też wdrożyć kwas foliowy! Powodzenia ❤️

• 25 |PCOS| brak owulacji| hashimoto

• mąż - 29 | astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• maj | IVF| kwalifikacja

• lipiec | punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• 4AA🌸|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• koniec lipca| transfer FET| cykl sztuczny| EmbryoGlue| Atosiban
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ