Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania aromek itd
Odpowiedz

Starania aromek itd

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynaaaz Nowa

Wysłany: 9 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Staramy się z mężem 16 miesięcy w tym rok to takie niepewne starania, bo mąż wyjeżdżał wracał tylko na weekendy. Przez to raz trafialiśmy raz nie skomplikowane. W styczniu wybraliśmy się do lekarza z kliniki bocian. Ten od razu zlecił aromek i ovitrelle (jestem pierwszy cykl po zastrzyku) próbujemy tak.. ale ja świruje czytam różne fora i nie wiem co myśleć.. nie powinien zlecić jakiś badań? Mąż badany wszytsko okej, ja też niby wszystko ok wszystko jak w zegarku.. zastanawiam się czy zmienić lekarza czy próbować i poluzować głowę. Nie wiem czy ten rok bez męża tak liczyć czy nie

• 1Klaudziaa1 Nowa

Wysłany: 21 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że nie jestem jedyną z tym problemem... Zero diagnostyki tylko badanie nasienia męża i jest okej i odrazu stymulacja, jesteśmy już po 5 cyklu i zrobiona tylko drożność z diagnostyki... Lekarz mówi, że po 6 stymulacji IUI a na końcu invitro , a nawet nie ma przyczyny znalezionej...

• 1Klaudziaa1 Nowa

Wysłany: 21 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam poszły stymulację? Udało się?

• Zula18 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja byłam na lametta czyli to samo co aromek. Super u mnie występowały owulacje do tego ovitrelle na pęknięcie i po potwierdzonej owu progesteron. Myślałam, że to światełko tuneli, po kilku cyklach okazało się, że występuje też czynnik męski.

Ja bym polecała wam zbadać AMH aby uważać z hiperstymulacja jeśli jest wysoki i ewentualnie drożność to też jest ważne.

Do tego podstawowe badania czy tarczyca, morfo, prolaktyna. Są rozpisane na wątku miesięcznym .

Polecam też wdrożyć kwas foliowy! Powodzenia ❤️

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• maj podchodzimy do In Vitro

• lipiec stymulacja|punkcja 12 komórek

• 9 MII | 9 ICSI ⏳

• transfer odroczony | ryzyko OHSS
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ